مراکز فرماندهی و کنترل با فناوری پیشرفته در ۴۵ شهر هوشمند، یک شبه تبدیل به مرکز عصبی برای عملیات علیه شیوع بیماری همهگیر کووید-۱۹ شدهاند.
مراکز فرماندهی و کنترل که تحت عنوان ماموریت شهر هوشمند ساخته شدهاند، تا کنون برای عملیات مختلف شهری، نظیر پروژههای عرضه ۲۴ ساعته آب، جمعآوری مالیات دارایی، مدیریت ترافیک، نورپردازی خیابانها، نظارت بر فعالیت اتوبوسها و نظارت بر دوربینهای مداربسته برای امنیت مورد استفاده قرار میگرفتهاند. با شیوع SARS-CoV-2 در هند، این مراکز فرماندهی و کنترل تغییر کاربری دادهاند.
از آنجایی که این مراکز فرماندهی همچون اتاقهای کنترل با فناوری پیشرفته به منظور نظارت بر عملکرد شهرداریها بر روی چند صفحه نمایش و تنها با یک کلیک طراحی شدهاند، تنها به یک تغییر کوچک نیاز داشتند.
در عرض چند روز، عملکرد آنها به این موارد تغییر پیدا کرد: نظارت بر تسهیلات قرنطینه، ارائه تسهیلات وایفای رایگان برای افراد در قرنطینه و حمایت از آنها، پیگیری سلامت بیماران مشکوک و کسانی که در قرنطینه خانگی با آنها در ارتباط هستند، نظارت بر جادهها و ترافیک از طریق هواپیماهای بدون سرنشین و ارسال پیامهای آگاهی دهنده از طریق خطوط راهنما.
علاوه بر این، تمامی این شهرها بهترین ایدههای خود را ارائه دادهاند. برای مثال شهر بنگلور، مرکز فرماندهی و کنترل خود را در عرض ۲۴ ساعت تبدیل به جبهه جنگ علیه ویروس کرونا کرده است. این مرکز تمام وقت با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی مکان تمامی موارد مثبت کووید-۱۹ را ثبت کرده، با استفاده از سامانه موقعیتیاب جهانی به ردیابی کادر درمانی پرداخته، و با استفاده از فناوری نقشهبرداری حرارتی به تهیه برنامه مهار ویروس میپردازد.
در شهر تیروپاتی، موادغذایی و دیگر اقلام ضروری از طریق مرکز فرماندهی به درب منزل ارسال میشوند. شهر اوجائین، با تنظیم یک مرکز تلفن، تماسها را به پنج دسته تقسیم کرده است: نوع A برای اطلاعات مربوط به کووید-۱۹ و نشانههای آن، نوع B برای افرادی که میخواهند بیمار احتمالی کووید-۱۹ را معرفی کنند، نوع C برای افرادی که نشانههای اولیه عفونت را دارند، نوع D برای افرادی که قرنطینه هستند و میخواهند از شرایط خود جویا شوند، و نوع E برای تماسهای مرتبط با هر گونه مشکلات مرتبط نظیر کمبود کالاهای ضروری.
بنابر گفته منابع هندی، وزیر مسکن و امور شهری که مسئولیت قانونی ۱۰۰ شهر هوشمند در این کشور را بر عهده دارد، لیستی از بهترین راهکارها را گردآوری کرده است. ایدههای نوین برای مقابله با کووید-۱۹ و توسعه سیستمهای ردیابی برای اطمینان از تحت پوشش قرار گرفتن تمامی بیماران مشکوک و افراد در تماس با آنها، با دبیران توسعه شهری تمامی ایالات به اشتراک گذاشته خواهد شد.