جایگزینی امواج رادیویی با نور لیزر میتواند سرعت را افزایش داده و ارتباطات را فراتر از وعدهی ۵G محقق کند. همچنین تماس میان خودروهای خودران را امکان پذیر میسازد، به پهپادها اجازه میدهد عکسهایی با رزولوشن بالا را مخابره کرده و حجم بالایی از دادهها را در کارخانهها و خانههای هوشمند جا به جا کنند. حداقل این تصور اسالدی لیزر است، کمپانی واقع در سینت باربرا در کالیفرنیا که در نمایشگاه الکترونیک مصرف کنندگان در لاس وگاس، آخرین نسخهی لیزر LiFiخود را به نمایش گذاشت.
پاول رودی، مدیر بخش بازاریابی اسالدی میگوید:” دادهها روی هم انباشته میشوند. شما بایستی این داده را انتقال دهید و بایستی این کار را در محدودهی بلند با سریع ترین سرعت دادهی ممکن انجام دهید.”
ایدهی LiFi استفاده از ارتباطات بهینه در هسته مرکزی انتقال داده در شبکههای اینترنت و مخابرات، در شرایطی است که معمولا این بخش به انتقالات فرکانس رادیویی مانند وایفای متکی است. یک ایده آن است که روترهای LiFi را روی سقف قرار داده و برای انتقال داده با سرعت ۱۰۰ گیگابایت بر ثانیه در اتاق، از نور الایدیها استفاده کنیم، این مقدار بسیار سریع تر از سرعت وایفای است. این مفهوم هنوز وارد بازار نشده، هرچند استارتاپی واقع در ادینبرگ، پیور لایفای و سیایاِی-لِتی، موسسهی پژوهشی واقع در گرنوبل فرانسه این کارایی این سیستمها را اثبات کردهاند.
رودی امیدوار است که تمرکز بر اپلیکیشنهایی که دادهی سنگینی داشته و به اتصال پایداری در محدودهی وسیعی از فاصلهها نیاز دارند، مثلا خودروهای خودران و پهپادها، اوضاع را تغییر دهد. این اپلیکیشنها به سرعت بسیار بالای چندین گیگابایتی بر ثانیه در محدودههای بالای چندصد متر نیاز دارند. لیزرها با توان کمتر و آسانتر از تجهیزات رادیویی به این امر دست پیدا میکنند. رودی در مورد خودروها میگوید:” شما در حال حاضر در وسایل نقلیه، چراغ جلو دارید. انتشار داده از آن منابع روشنایی موجود میتواند انرژی زیادی را ذخیره کرده و هزینهی کلی سیستم را کاهش دهد.”
این کمپانی در سیایاس نیز، سرعت دادهی ۲۰ گیگابایت بر ثانیه را با LiFi به نمایش گذاشت. ارتباط بیسیم ۵G که در حال حاضر به صورت رسمی راه اندازی شده، بایستی حداقل سرعت یک گیگابایت بر ثانیه را ارائه کند و در نهایت بتواند به سرعت ۱۰ گیگابایت بر ثانیه برسد.
قرار دادن لایفای روی لیزرها به جای الایدیها، عملکرد را افزایش میدهد چراکه لیزرها را میتوان بسیار سریعتر مدوله کرد، توان نوری بیشتر است و محدوده را افزایش میدهد. اسالدی برای دستیابی به توان نوری بالا بدون آسیب به چشم، از لیزرهای آبی رنگ استفاده میکنند که با برانگیختن فسفر، نور سفید تولید میکند. این امر توان را تا سطح ایمن برای چشم پایین میآورد، در عین حال همچنان مزایای لیزر نسبت به الایدی را دارد.
به نظر منطقی میرسد که اسالدی در این زمینه نوآوری خلق میکند. این کمپانی در سال ۲۰۱۳ به دست شوجی ناکامورا تاسیس شد که به دلیل نقشی که در اختراع الایدیهای آبی کارآمد ایفا کرد و کمک به شروع به کارگیری الایدیها برای روشنایی کلی، در سال ۲۰۱۴ برندهی جایزهی نوبل فیزیک شد. این کمپانی، هارالد هاس، استاد دانشگاه ارتباطات سیار دانشگاه ادینبرگ که واژهی لایفای را ابداع کرده و پژوهش را به تکنولوژی تبدیل میکند را به عنوان مشاور خود استخدام کرده است. او همچنین بنیان گذار و مدیر علمی پیور لایفای نیز هست.
رودی میگوید لیزر LiFiظرف سه سال آینده، میتواند برای کاربردهای متحرک از جمله وسایل نقلیهی خودران اعلام آمادگی کند. سیستمهایی که بیتها را در محیطهای ثابت و با دادهی سنگین انتقال میدهند (مثل کارخانهها و خانههای هوشمند) در حدود چهار سال آینده خود را نشان خواهند داد.