سرطان سینه زنان بسیاری را تحت تاثیر خود قرار داده است – حدوداً یک نفر از هر ۸ زن آمریکایی در زندگی خود به این بیماری مبتلا میشود. در ایالات متحده و انگلستان مجموعاً سالانه بیش از ۴۲ میلیون آزمایش برای جلوگیری از این بیماری انجام میشود. بررسی این تصاویر ایکس ری کاری دشوار است که توسط متخصصان انجام میشود.
همواره خطر اشتباه بودن جواب آزمایش نیز وجود دارد. بی دقتی در آزمایش میتواند منجر به تاخیر در تشخیص و درمان شده، برای بیمار استرس بیشتری به همراه داشته و حجم کار رادیولوژیست را افزایش دهد. در دو سال گذشته، گوگل با شرکای تحقیقات کلینیکی خود در انگلستان و ایالات متحده همکاری میکرده است تا تاثیر هوش مصنوعی بر بهبود این شرایط را بسنجند. هم اکنون یافتههای اولیه آنها در مجله نیچر به چاپ رسیده است. این یافتهها نشان میدهند که مدل هوش مصنوعی توانسته سرطان سینه را در ماموگرافیهای غربالگری شناسایی نشده، با دقت بیشتری شناسایی کرده و اشتباهات کمتری نسبت به متخصصان داشته باشند. احتمالاً در کاربردهای آینده این مدل بتواند از انجام غربالگری سرطان سینه توسط رادیولوژیستها نیز پشتیبانی کند. این تحقیق در همکاری با دیپ مایند، مرکز سلطنتی تحقیقات سرطان انگلستان، دانشگاه نورث وسترن و بیمارستان رویال سوری کانتی انجام شده است. آزمایشات و تنظیمات این مدل بر روی مجموعهای متشکل از ماموگرافیهای شناسایی نشده از بیش از ۹۰۰۰۰ زن انجام شده است – و سپس بر مجموعهای دیگر از دادههای شناسایی نشده از بیش از ۲۸۰۰۰ زن مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این زمینه، سیستم گوگل نتایج اشتباه را به میزان چشمگیری کاهش داد – با وجود این که اطلاعات کمتری در اختیار این مدل قرار داشت، اما در سطوح بسیار بالاتری نسبت به متخصصان عمل کرد. متخصصان انسانی به تاریخچه بیمار و ماموگرافیهای پیشین وی دسترسی داشتند، اما این مدل تنها ماموگرافیهای اخیر را پردازش کرد و هیچ اطلاعات اضافهای نداشت.
گوگل ادعا میکند که نشانههای امیدوار کنندهای از احتمال افزایش دقت و کارآیی غربالگریها توسط این مدل، و همچنین کاهش زمان انتظار و استرس بیماران وجود دارد. راث پورات، مدیر ارشد مالی گوگل با پستی که در ماه اکتبر سال گذشته منتشر کرد، خوشبینی خود درباره امکانات بالقوه این مدل با پیشرفت هوش مصنوعی گوگل را در قالب تجربه شخصی خود از سرطان پستان اظهار نمود.