نور جدا از سرعت بسیار بالا و محافظت از ما در برابر برخورد با اجسام در تاریکی، ابزار بسیار کارآمدی در زنجیرهی تامین غذایی به حساب میآید. استراشیو با لینکاسکوئر نور را به عنوان ابزار در دست مردم قرار میدهد. این وسیله یک اسکنر مادون قرمز و پلتفرم نرمافزاری به کوچکی خودکار است که جهت ساخت اپلیکیشنهایی برای شناسایی ویژگیهایی مانند تازگی و شرینی خوراکیها مورد استفاده قرار میگیرد.
اوه، مدیر ارشد استراتژی در استراشیو، میگوید قدرت اصلی لینکاسکوئر در اندازهی آن است. این دستگاه دستی نور مادون قرمزی با طول موج ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ نانومتری به غذاها (یا بسیاری از دیگر اشیا مانند قر یا جواهرات) میتاباند. همچنین دستگاه چگونگی حرکت مولکولهای غذا برای دستیابی به اثرانگشت نوری را نیز ضبط میکند؛ پلتفرم هوش مصنوعی استراشیو این اثر انگشت را آنالیز کرده و نتایج را به تلفن هوشمند کاربر ارسال میکند.
پلتفرم هوش مصنوعی استراشیو میتواند مواد غذایی را برای پاتوژنهای غذایی مانند ای.کولای و سالمونلا آنالیز کنند یا مقدار شیرینی آن را بسنجند. حتی برای جلوگیری از تقلب در موادی مانند نوشیدنی ها که ممکن است رقیق شده یا اشتباهی برچسب گذاری شده باشد نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
لینکاسکوئر برای سازمانهایی مانند دانشگاهها یا آزمایشگاههای تحقیقاتی ساخته شده، اما به قدری ارزان است که هر کسی میتواند از آن استفاده کند. خود دستگاه ۵۴۹ دلار است و استراشیو در قالب اشتراکهای ماهانه، راهحلهای متفاوتی مبتنی بر هوش مصنوعی برای ذخیره ارائه میدهد که بین ۱۰ تا ۱۰۰ دلار هزینه دارد.
لینکاسکوئر تنها طیف سنج دستی موجود نیست. کانسیومر فیزیک نیز SCiO را ساخته، یک طیف سنج مادون قرمز کوچک که ترکیبات مولکولی مواد غذای را بررسی میکند. در مقیاس صنعتی تر، کمپانیهایی مانند ایمپکتویژن و پیاندپی اوپتیکا برای ارزیابی کیفیت موادغذایی و بررسی آلایندههای خارجی، از تصویربرداری فراطیفی استفاده میکند. سومادیتکت نیز برای تعیین کیفیت شیر و کمک به پیشگیری از بیماریها، در محصولات لبنی از آنالیز پراکندگی نور استفاده میکند.
استراشیو بعد از ده سال پژوهش در استنفورد، در سال ۲۰۱۳ راهاندازی شد. این کمپانی برای بودجهی خود چندین گرنت دریافت کرد، از جمله گرنت سازمان ملی علوم، و در سپتامبر سال ۲۰۱۷ لینکاسکوئر را کلید زد. در حال حاضر این دستگاه در بیش از ۲۵ کشور مورد استفاده قرار گرفته است.