امروزه به دلیل افزایش تقاضا برای سفارشی سازی محصولات و تغییر انتظارات مشتریان به خصوص در رابطه با چالشهای زنجیرههای عرضه جهانی و همچنین معضلات مربوط به امنیت سایبری، اینترنت اشیا (IoT) و اینترنت اشیای صنعتی (IIoT) در حال متحول کردن صنایع تولیدی هستند.
بر اساس تحقیق رشد اینترنت اشیای صنعتی بیاسکور در سال ۲۰۱۷، تا کنون ۸۶% از تولیدکنندگان راهکارهای IIoT را به کار گرفته، و ۸۴% از آنها این راهکارها را فوقالعاده موثر برشمردهاند. IIoT تولید را بهبود بخشیده، بازده را فوقالعاده افزایش داده، و مزیت رقابتی ایجاد مینماید، بنابراین باعث افزایش سرمایه گذاری برای فناوری IIoT میشود و پیشبینی شده است که سرمایه گذاری انجام شده برای این فناوری، از ۱.۶۷میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸، به ۱۲.۴۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ افزایش یابد. در ادامه هفت نکتهای را بیان میکنیم که باید درمورد IoT در صنایع تولیدی بدانید.
کاهش هزینههای تولید
ترکیب به حداقل رساندن زمان خرابی دستگاه، بهینه سازی مدیریت اموال و داراییها، استفاده کارآمد از انرژی، عملیات پر سرعت و مدیریت زنجیره عرضه، هزینههای عملیاتی تولید را به میزان چشمگیری کاهش داده و زمان چرخه تولید را نیز کم میکند. مک کینزی پیشبینی میکند که استفاده از دستگاههای IoT در صنعت تولید تا قبل از سال ۲۰۲۵، باعث ایجاد ارزش افزوده اقتصادی بین ۱.۲ و ۳.۷ تریلیون دلار خواهد شد.
قابلیت سفارشی سازی تولید انبوه
راهکارهای IoT تولید کنندگان را قادر میسازند تا محصولاتی متناسب با نیازهای مصرف کنندگان تولید کنند. فرآیندهای متغیر تولید که این سفارشی سازی انبوه را تسهیل مینمایند، منجر به افزایش شدید واحدهای نگهداری، و در نهایت پیچیده شدن مدیریت اموال میگردد.
راهکارهای IoT با اتصال به بخشهایی از فرآیند تولید که زمانی مجرد بوده اند، این پیچیدگی را حل میکنند تا مقیاس تولید با افزایش یا کاهش روبهرو شده و منجر به مشتریان راضیتر و اسراف کمتر شود. از این راهکارها همچنین میتوان برای نظارت بر تغییرات مورد نیاز برای شخصی سازی بیشتر محصولات و پیشبینی تولید استفاده نمود. بیش از ۷۶% از پذیرندگان اولیه بیان میدارند که راهکارهای IoT، ترجیحات مشتریان را به آنها نشان میدهند.
تولید گسسته، بیشترین هزینه در IoT را انجام میدهد
در سال ۲۰۱۹ پیش بینی شده بود که تولید گسسته که به نظر میرسد از فرآیند تولید پیوسته سبقت گرفته است، بیشترین مقدار سرمایه گذاری (۵۳%( را در IIoT انجام دهد، که در سال ۲۰۱۸ نرخ رشد مرکب سالانه آن به ۴۶% رسیده بود.
به کار گیری راهکارهای IoT، اطلاعات لازم برای تحریک نوآوری و مدیریت بهتر چرخههای پیچیده تولید را به تولیدکنندگان گسسته ارائه میکند، که منجر به عملیات بهبود یافته و سوددهی بیشتر میشود. کاهش چرخههای تولید، تولیدکنندگان گسسته را قادر به ارائه دورههای تولید کوتاه مدت میسازد.
تولیدکنندگان گسسته، از تبدیل نگهداری برنامه ریزی شده به نگهداری و تعمیر قابل پیشبینی نیز بهرهمند خواهند شد، و همچنین نظارت دائمی به آنها اجازه میدهد تا زمان خرابی را کاهش داده و کارآیی را افزایش دهند.
افزایش امنیت در صنعت تولید
امنیت سایبری و امنیت محل کار، دو موضوع مهم در صنعت تولید هستند. سازمان بینالمللی کار بیان کرده است که در هر ۱۵ ثانیه ۱۵۱ کارگر دچار حوادث مرتبط با کار میشوند، و اخیراً تولید به عنوان پرخطرترین صنعت برای حملات سایبری شناخته شده است. هنگامی که صحبت از پذیرش پلتفرمهای IIoT جدید باشد، مهمترین ویژگی که توسط تولیدکنندگان مورد بررسی قرار میگیرد، امنیت است.
دستگاههای پوشیدنی IoT که بر سلامت کارگران نظارت دارند و فعالیتهای پرخطر در محیطهای خطرناک را ردیابی میکنند، میتوانند با جمعآوری اطلاعات مهمی همچون موقعیت مکانی، ضربان قلب، دمای پوست و یا گزارش خطراتی همچون نشت گاز، حوادث را کاهش دهند. پیشبینی میشود که راهکارهای IoT در رابطه با مسائل ایمنی، میتواند تا ۲۲۰ میلیارد دلار از هزینههای جراحت و بیماری برای شرکتها جلوگیری کند.
افزایش میدان دید و دسترسی به زنجیره عرضه
بیش از نیمی از مدیران زنجیره تامین بر این باورند که تا رسیدن به میدان دید از مبدا تا مقصد در زنجیره تامین راه زیادی باقی مانده است، اما فناوریهای IoT فرآیند رسیدن به این هدف را سرعت خواهد بخشید. IoT میدان دید گستردهای را در عملیات میدانی، ساخت زنجیره تامین، و عملیات از راه دور یا برونسپاری شده ارائهمیدهد، که شکافهایی که سیستمهای برنامه ریزی منابع سازمانی و برنامهریزی مورد نیاز مواد قادر به پر کردن آنها نیستند را نیز پر میکند (به دلیل نیازشان به ورود دستی اطلاعات).
به کارگیری فناوری IoT در زنجیره تامین، جزئیاتی دقیق از محصولات را به تولیدکنندگان ارائه مینمایند که از جمله آنها میتوان به موقعیت مکانی در زمان حمل، ویژگیها، تاریخ تولید، سهام، ماندگاری و غیره اشاره کرد.
مدیریت دارایی آسان
برنامههای IoT، مدیریت بهتر داراییها در تولید را آسان میسازد؛ این مدیریت شامل ردیابی، مدیریت موجودی، و تعمیرات قابل پیشبینی میشود. این امر باعث بهبود قابلیت اطمینان، افزایش عمر سرویس تجهیزات و ارائه سود بیشتر در برابر سرمایهگذاریهای تولیدکنندگان میشود. تحقیق دیدهبان تولید زبرا (Zebra) در سال ۲۰۱۷، نشان میدهد که ردیابی هوشمند داراییها تا سال ۲۰۲۲ جایگزین رویکردهای قدیمی خواهد شد، و ۲۰ تا ۵۰% از هزینه حمل و نقل داراییهای تولیدکنندگان را ذخیره مینماید.
بهینهسازی فرآیند از طریق داشبورد، تجسم و نظارت بر شرایط
بر اساس یافتههای IoT آنالتیکس در پلتفرمهای IIoT برای تولید ۲۰۱۹-۲۰۲۴، تولید کنندگان در سه حیطه بیشتر از همه بر پلتفرمهای IIoT برای تحول این صنعت تکیه دارند:
- بهینه سازی فرآیند کلی: ۴۳.۱%
- داشبورد و تجسم کلی: ۴۱.۱%
- نظارت بر شرایط: ۳۲.۷%
IBM گزارش داده است که به کارگیری IIoT به منظور بهینه سازی فرآیند، میتواند تا ۲۰% تعداد محصولات تولید شده را افزایش دهد.
نظارت بر شرایط با کمک IoT نیز به تولیدکنندگان کمک میکند تا تاخیرات موجود در عملیاتها را شناسایی کرده یا دستگاههای خراب و ناقص را تشخیص دهند، و از این طریق سریعتر مشکلات را حل کنند. هنگامی که دستگاههای IoT خرابی احتمالی یک دستگاه را شناسایی کنند، میتوان پیش از بالا گرفتن مشکل، منبع آن را تشخیص داده و آن را حل نمود.