واقعیت افزوده ترکیبی از صحنهها و تصاویر واقعی و کامپیوتری است، تا درک ما از تصاویر واقعی را از طریق رسانههای محیطی بهبود بخشد. شرایط طرح تعاملی و واقعیت محور، قادر به ایجاد نمایش کامپیوتری با متن و صدا هستند، تا دیدگاههای جهان واقعی را بهتر نمایند. گرچه هدف اولیه واقعیت افزوده پیاده سازی تجربه عالی سمعی و بصری است، اما در راستای الگوهای پیاده سازی کاربردهای بسیار دیگری نیز دارد.
واقعیت افزوده از طریق شبیه سازیهای کامپیوتری عمل میکند، و تشخیص تصویر، تشخیص صحبت، انیمیشن و محیطهای نمایشی نیز برای جمعآوری تصاویر واقعی و همچنین محیط اطراف ضروری هستند. به دلیل تنوع بالای کاربردهای واقعیت افزوده، این فناوری تبدیل به یکی از نیازهای روزانه اکثر کسب و کارها شده است.
این فناوری برای ابتکار بهرهوری در فروش نیز بسیار به کمک کسب و کارها میآید. اگر میخواهید ویژگیهای واقعیت افزوده را به یک برنامه مشخص بیافزایید، میتوانید آن را با بسته توسعه نرم افزار (SDK) واقعیت افزوده ترکیب کنید.
- آرایشی
برخی از شرکتهای آرایشی بزرگ در دنیا، فناوری واقعیت افزوده را در عملیات خود به کار گرفتهاند. این شرکتها از واقعیت افزوده استفاده میکنند تا از طریق چهره دیجیتالی مشتریان، حالات مختلف چهره با استفاده از محصولات چشم، لب و گونه را به آنها نشان دهند. بنابراین با بخشیدن ظاهری جدید به مشتریان به یک شیوه جذاب، میتوان فروش را در مدت زمان کوتاهی به میزان چشمگیر افزایش داد. رولکس نیز که یکی از غولهای این صنعت است از واقعیت افزوده برای جذب مشتریان و خرید کالاها استفاده میکند. این شرکت همچنین امکان تجربه امتحان عملی محصولی را نیز ایجاد کرده است، که از این طریق مشتریان میتوانند از میان مدلهای متنوع شرکت، بهترین مدل متناسب با خود را دریافت کنند.
- مراقبتهای بهداشتی
مراقبتهای بهداشتی و درمانی یکی از گستردهترین صنایع جهان است، و اکنون سیستمهای هوشمند در این صنعت تبدیل به یک اضطرار شدهاند. با کمک واقعیت افزوده در بخش مراقبتهای بهداشتی، دانشجویان پزشکی میتوانند در محیط واقعیت افزوده به خوبی درمان از راه دور را فرا بگیرند. علاوه بر این، واقعیت افزوده در این زمینه میتواند به تعامل با بیماران به شیوهای خاص و جذاب نیز کمک کند. برنامههای واقعیت افزوده میتوانند اطلاعات لحظهای را در اختیار فرد یا محیطی خاص قرار دهند، تا جراحی مناسب و یا تشخیص صحیح انواع بیماریها صورت گیرد. با کمک ابزار تشخیص واقعیت افزوده، میتواند شرایط بیماری را نیز تشخیص داد.
- سرگرمی
اکثر افراد واقعیت مجازی را فقط در موارد سرگرمی میشناسند، و وسایل واقعیت افزوده متنوعی نیز به منظور سرگرم کردن افراد ساخته شده است؛ همچون برنامه دفتر نقاشی بیک یا بازیهای مسواک زدن! در حال حاضر، برنامههای واقعیت افزوده زیادی در سطوح بالا ساخته میشوند، و بنابراین باعث رشد چندین صنعت مختلف نیز شدهاند. در سیر تکاملی ایدهها، میتوانیم پیشبینی کنیم که برنامههای واقعیت مجازی رشد زیادی خواهند داشت و جوانب مختلفی از زندگی ما را نیز توسعه میدهند.
- خرده فروشی
در زمینه خرده فروشی، هر روزه مشتریان زیادی از گوشیهای هوشمند به منظور دیدن ظاهر محصولات و دیگر اطلاعات آن استفاده میکنند. خریداران دوست دارند که تمامی اطلاعات مربوط به یک محصول را به صورت آنلاین در اختیار داشته باشند، چرا که در این صورت میتوانند تمام آنها را تنها با حرکت انگشتانشان در دسترس داشته باشند. هارلی دیویدسون یکی از برندهای مشهور است که از واقعیت مجازی به عنوان روشی خاص برای ارائه محصولات در برابر مشتریان استفاده میکند. بنابراین، خریداران میتوانند موتورها را تماشا کرده و مورد مناسب را خریداری نمایند. آنها همچنین میتوانند محصول را بر اساس رنگها و ویژگیهای محصول، شخصی سازی کنند.
- گردشگری
گردشگری یکی از صنایع در حال رشد در دنیای امروز است. بنابراین برای شکوفایی این صنعت، پیشرفت در آن به امری ضروری تبدیل شده است. وبسایتهای گردشگری مختلفی همچون تریپ ادوایزر (TripAdvisor) و لونلی پلنت (LonelyPlanet) وجود دارند که به منظور راحتی مسافران از واقعیت افزوده استفاده میکنند. بنابراین میتوان گفت که واقعیت افزوده فرصتهای زیادی برای برندهای مسافرتی ایجاد میکند تا تجربههای جدیدی را در اختیار مسافران قرار دهند. واقعیت افزوده میتواند تعطیلات و سفرها را شگفت انگیز کند.
- امنیت عمومی
واقعیت افزوده برای سازمانهای دولتی میتواند یک مزیت بزرگ باشد. با این حال ممکن است به دلیل استفاده گسترده از این فناوری در بخشهای مختلف و ویژگیهای آن، استفاده از آن در سازمانها شناخته شده نباشد. اگر هنگامی که تنها هستید به مشکل برخورده و کمک نیاز دارید، واقعیت مجازی به نزدیکان شما اجازه میدهد تا موقعیت و مکان شما را کنترل و بررسی نمایند. در صورت بروز آتش سوزی یا زمین لرزه که سازمانها نیاز به موقعیت یابی افراد نیازمند کمک دارند، واقعیت افزوده میتواند این معما را به صورت کارآمد و موثر به صورت لحظهای حل نماید.
- آموزش کلاسی
در دوره معاصر که فناوری در همه جنبههای زندگی دخالت دارد و زندگی ما را جذاب و گیرا میکند، هیچکس علاقهای به استفاده از فرآیندهای معمول و قدیمی ندارد. در حال حاضر در مدارس و کلاسهای درس، تبلتهای مختلفی در دسترس دانشآموزان قرار دارد. معلمان و دانشآموزان خواستار شیوههای نوین آموزشی برای کودکان هستند و برای ایجاد یک تجربه یادگیری خاص، از واقعیت افزوده استفاده مینمایند. برای مثال برنامه آرازما، تجربه بسیار خوبی از تدریس و یادگیری را ارائه میکند که از طریق آن دانشآموزان میتوانند از طریق گوشی هوشمند یا تبلت خود به کلاس درسیشان متصل شوند. برای مثال فردی که در کلاس نجوم شرکت میکند، میتواند نقشه کاملی از منظومه شمسی را مشاهده کرده و فردی که در کلاس موسیقی شرکت میکند، میتواند نگاهی لحظهای به نتهای موسیقی بیاندازد.
- تدارکات تجاری
رسیدگی به تدارکات به هیچ وجه کار سادهای نیست، و ما به دستگاهها و ابزاری نیاز داریم که کارآیی و صرفهجویی در هزینه را در زمینههای مختلف تدارکات تجاری به همراه داشته باشد. ما نیازمند روشهایی قدرتمند و عالی به منظور حمل و نقل، بهینهسازی راهها و انبارداری هستیم. شرکتهای بسیاری وجود دارند که عینکهای واقعیت افزوده را در زمینههای مختلف انبارداری به کار گرفتهاند. واقعیت افزوده به کارگران کمک میکند که کوتاهترین راه را پیدا کنند و یک کالای خاص را موقعیت یابی نموده و آن را برای ارسال بفرستند. بنابراین بازده سرمایهگذاری کسب و کارها بیشتر شده و کارگران میتوانند در ساعات کاری خود به فعالیتهای دیگر بپردازند.
- خدمات میدانی
در تمام نقاط دنیا، نیاز به متخصص برای تعمیر دستگاههای الکتریکی وجود دارد، و همه میخواهند که کارشان در سریعترین زمان ممکن انجام شود. گاهی اوقات این متخصصان مسیر خود را گم میکنند که باعث اتلاف وقت گرانبهایشان میشود، و زمان مشتریان نیز هدر میرود. با استفاده از عینکها یا هدستهای واقعیت افزوده، متخصصان میتوانند دقیق به مقصد رسیده و سریعاً به تشخیص مشکل مشتری و رفع آن بپردازند.
- تعمیر و نگهداری
تعمیر و نگهداری مناسب دستگاهها بیشترین استفاده را در این صنعت دارد. از آنجایی که تعمیر موتور خودرو یا تعمیر ماشین MRI کاری سخت و دشوار است، مسئولان نگهداری از آنها از هدستها و عینکهای واقعیت افزوده استفاده میکنند، تا مشکلات را به صورت لحظهای تشخیص داده و رفع نمایند.
نتیجه گیری
گوشیهای هوشمند و تبلتها از ابزار حیاتی برای عملکرد واقعیت افزده در لنزهای تماسی و همچنین سایر دستگاههای پوشیدنی میباشد. شعار اساسی واقعیت افزوده این است که فضای مناسب و سادهای ایجاد کند تا جایگزینی برای گوشیهای هوشمند، تبلتها و دیگر دستگاههای ناشناخته در آینده باشد. شرکتها در حال تلاش برای ساخت عینکهای هوشمندی هستند که برای افراد نابینا مناسب باشند.
پس از ساخت گوگل گلس یا همان عینک گوگل، مشکلات اخلاقی و قانونی زیادی در زمینه امنیت این عینکها به وجود آمد. برخی از متخصصان میگویند که این عینک از طریق تصاویری که نیاز به جستجوی آنها ندارید، برخی از اطلاعات شخصی شما را ضبط مینماید.