دنیای اینترنت اشیا با سرعتی باورنکردنی در حال توسعه است، اما درحالیکه سیسکو تخمین میزند تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۵۰ میلیارد دستگاه در سراسر دنیا متصل میشوند، ما در اواخر سال ۲۰۱۹ تنها شاهد ۹ میلیارد دستگاه متصل هستیم. بنابراین، این تفاوت در آنچه انتظار میرود و آنچه در واقعیت وجود دارد ناشی از چیست؟ و چه فاکتورهایی پذیرش جهانی اینترنت اشیا را تحت تاثیر قرار میدهد؟
موفقیت پروژههای اینترنت اشیا معمولا به واسطهی چالشهای مربوط به افزایش پیچیدگی فنی و سر و کله زدن با چندین شریک و اپراتور شبکهی سیار متوقف میشوند. این امر شامل مذاکره دربارهی فضای شبکهای برای دستگاههای جدید اینترنت اشیا با چندین پراتور شبکه، تخمین قابلیت پردازش دادهی دستگاه، تنظیم مقدمات مناسب با فروشندگان سرویس ابری و آغاز همکاری با ارائهدهندگان امنیت جهت تضمین اتصال ایمن میشود. این موانع معمولا سبب پذیرش کند و عدم موفقیت در تحقق مزایای کسبوکاری وعده داده شده هستند.
برای دستیابی به مزایای اینترنت اشیا، سازمانها بایستی این اکوسیستم پیچیده و زنجیرهی ارزش تکه تکه را بپیمایند که دلیل اصلی زمان بر بودن عرضهی پروژههای اینترنت اشیا است. هرچند، مطالعهی صنعتی سیسکو در سال ۲۰۱۷ نشان میدهد ۶۰% کمپانیها به طور قابل ملاحظهای پیچیدگی ساخت سرویس و محصول اینترنت اشیا را دست کم گرفتهاند.
چالشهای اتصال دستگاههای اینترنت اشیا به ابر
سازمانها بایستی به سرعت دستگاههایشان را متصل کنند و دادهها را به صورت کارآمد به کار گیرند، تا بتوانند بر اساس بینش به دست آمده، تصمیمات کسبوکاری بگیرند. هرچند، در طول راه با چالشهای بیشماری رو به رو هستند که مانع از توسعهی راهحلهای اینترنت اشیا آنها میشوند. سنسورها و دستگاههایی که بخشی از اکوسیستمهای اینترنت اشیا هستند، بهطور ویژه، برای اتصال به پلتفرم تحلیل داده از طریق شبکههای سلولی، به گامها و تصمیمات بسیاری نیاز دارند. برخی از این گامها و تصمیمات شامل موارد زیر میشوند اما محدود به این لیست نیستند:
- طراحی، کاربرد و توسعهی سختافزار با هدف صحیح
- پیادهسازی پروتکل ایمن مناسب برای انتقال دادهی مقیاسپذیر
- مدیریت استفاده از دادههای دستگاه
- انتخاب، تعبیه و حفظ پلتفرم ابری مناسب
- تضمین مدیریت چرخهی عمر دستگاه و امنیت
برای پیادهسازی الزامات بالا، سازمانها بایستی مطمئن شوند که از دیسیپلین و مجموعه مهارت کافی برای پروژهها برخوردار هستند. هرچند، این امر اغلب زمان توسعه را طولانی میکند و در محیط سریع امروزه، یعنی زمان مورد نیاز برای اینکه کمپانی از مهارت کافی مطمئن میشود، ممکن است مورد کسبوکاری دیگر قابل اجرا نباشد.
چگونه میتوانیم این فرآیند را ساده کرده و به موفقیت در حوزهی اینترنت اشیا دست یابیم؟
برای توسعهی سرویسهای اینترنت اشیا راه جایگزینی وجود دارد، سادهسازی گامها و اکوسیستم به منظور کاهش پیچیدگی. برای تحقق این ساده سازی دو شرکت Gemalto و Eseye در یک همکاری مشترک به منظور کاهش زمان توسعه پروژه های های اینترنت اشیا از دو سال تا شش ماه اقدام به طراحی پلتفرم اتصال ابری هوشمند نموده اند.
اتصال ابری هوشمند اولین خانوادهی راهحل ماژولهای یکپارچهی اینترنت اشیا در دنیا است که به طور گسترده طراحی و توسعهی دستگاه اینترنت اشیا را ساده میکند. این راهحل به تولیدکنندگان دستگاه اجازه میدهد یک محصول اینترنت اشیا را برای هر صنعتی که بخواهد بیش از ۷۰۰ شبکهی موبایل را متصل کند، توسعه دهند. به علاوه این پلتفرم تنها راهحل اینترنت اشیا واجد شرایط سرویس وب آمازون است که میتواند اتصال جهانی را با زمان فعالیت تقریبا ۱۰۰% امکانپذیر سازد و تامین دادههای یکپارچه را برای مرکز اینترنت اشیا وب سرویس آمازون ارائه میدهد.
این پلتفرم دارای گواهینامهی اینترنت اشیا زیروتاچ و مدیریت چرخهی عمر دستگاه است که به شما اجازه میدهد ناوگان جهانی دستگاهها را از طریق “یک صفحهی شیشهای” مدیریت کنید. پیچیدگی ایجاد تعادل میان پهنای باند، دادههای برنامهها و مذاکرهی چندین قرارداد اپراتور شبکهی سیار کاملا بر طرف شده و به شما یک قبض برای پیامهای MQTT میدهد. اتصال ابری هوشمند، راهحلی منعطف و مقرونبهصرفه ارائه میکند تا محصولات بهینهی شرکتها به سرعت راهاندازی شود، حتی برای توسعهدهندگانی که تجربهی اندکی در زمینهی اینترنت اشیا دارند یا هیچ تجربهای ندارند این سیستم قابل استفاده است.
داشتن طراحی و استراتژی توسعهی خوب برای موفقیت پروژهی اینترنت اشیا شما ضروری است. تصمیمات تکنولوژی اولیه میتواند پروژهها را به سرانجا برساند یا آنها را با شکست مواجه کند. به همین دلیل تکیه به راهحلی که مشکلات و موقعیتهای چالشبرانگیز اینترنت اشیای سازمان شما را با موفقیت حل میکند، بسیار مهم است.