اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۰ : ۵ نکته تصمیم ساز
با پیشرفت فناوری، افراد و سازمانها بهمنظور افزایش کارآیی و سودآوری، به استفاده از دستگاههای اینترنت اشیا روی میآورند. در این خبر به بیان ۵ نکته قالب توجه در مورد اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۰ می پردازیم.
انسانها در یکی از انقلابیترین لحظات دنیای ارتباطات، از زمان اختراع تلفن، قرار دارند. اینترنت اشیا با اتصال همه چیز در دنیا، می تواند یک نقطهی اوج در اینترنت باشد. هم اکنون نیز می توانیم شاهد تاثیرات آن بر زندگی و کسبوکار خود باشیم.
گوشیهای هوشمند، تبلتها، و دیگر دستگاههای بیسیم، کاری فراتر از فراهم آوردن امکان ارتباط ما با دیگران انجام میدهند. آنها موقعیت مکانی ما را ردیابی میکنند، بر سلامت ما نظارت دارند، اولویتهای ما را میفهمند، و ما را به دیگر دستگاهها متصل می کنند. این پدیده، بر نحوهی تولید، بازاریابی و رشد تمامی کسبوکارها تاثیر خواهد داشت. پدیده ای به این پیچیدگی، نیاز به دوراندیشی و اطلاعات دارد. بنابراین در ادامه به شرح پنج نکته مهم در مورد اینترنت اشیا در ۲۰۲۰ را میپردازیم. از این نکات در جهت اخذ تصمیماتی هوشمندانه تر در کسب و کار خود استفاده کنید.
- انتقال دستگاههای خانه هوشمند به دفاتر کار
دستگاههای اینترنت اشیا خانه هوشمند، روز به روز محبوب تر می شوند. انتظار می رود که تا سال ۲۰۲۱، تعداد خانههای هوشمند در ایالات متحده آمریکا، به ۲۸% از کل خانهها برسد. بخشی از این روند صعودی، از کاهش قیمت دستگاهها نشأت می گیرد. اما اولویتهای بازار نیز در حال تغییر است. نسل هزاره، عاشق فناوری خانه هستند. همین علاقه صاحب خانهها را به استفاده از سیستمهای هوشمند و سیستمهای امنیتی در ساخت یا بازسازی خانهها تشویق میکند. البته ناگفته نماند که فناوریهای خانه هوشمند حافظ محیط زیست هستند و در هزینههای انرژی صرفه جویی میکنند. اما این مزایا دیگر تنها به خانهها منحصر نمیشود. کسبوکارها نیز میتوانند دفاتر کار را خودکار کنند. در ۲۰۲۰، بنا به دلایل ذکر شده، شرکتهای بیشتری این فناوری را برای دفاتر کار به کار خواهند گرفت.
صاحبان کسبوکارها میتوانند با استفاده از سنسورها و نورپردازیهای هوشمند، هزینههای ماهانه خود را کاهش دهند. قفلها و آیفونهای تصویری هوشمند به شما اجازه می دهند تا از راه دور به تحویلها و کارکنان دسترسی داشته باشید، و کسبوکار شما را ایمنتر نیز میسازد. وسایل گرمایشی هوشمند، با درک دمای مطلوب کارمندان و تشخیص ارزانترین زمان برای گرمایش و سرمایش، هدر رفت انرژی را کاهش میدهند.
- رشد چشمگیر اینترنت اشیا در زمینهی سلامت
صنعت پزشکی برای اینترنت اشیا بینظیر است، چرا که یک بازار در حال رشد و وابسته به فناوری است. امروزه، بسیاری از بیمارستانهای هوشمند برای نظارت از راه دور بیماران، از طریق دستگاههای پوشیدنی و حسگرها، از دستگاههای اینترنت اشیا استفاده میکنند. سیستمهای نظارتی چند منظوره جدید میتوانند بیماران، کارمندان، و ابزار را همچون یک GPS درونی نظارت کنند. این امر منابع را به حداکثر رسانده و باعث ذخیره سرمایه میشود. همچنین ارائه دهندگان خدمات بهداشتی از دستگاههای کوچک خوراکی (مثل قرصهای کوچک) استفاده میکنند که می توانند آنها را از اثر بخشی دارو مطلع کرده و باعث تصمیم گیری بهتر در مورد مراقبت از بیمار شوند.
صنعت مراقبتهای پزشکی میتواند از دستگاههای اینترنت اشیا در جهت ساده سازی پردازشها، کاهش هزینهها و افزایش مراقبتهای بیمار استفاده کند. سرمایه گذاری بیشتر نیز میتواند بازارهای مرتبط (همچون فیزیوتراپی و خانهی سالمندان) را به سمت استفاده از فناوریهای مشابه سوق دهد تا بتوانند همگام با بیمارستانها حرکت نمایند.
- پیوند عمیق تر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا
هر ساله تعداد رو به رشدی از دوربینها، لوازم و حسگرهای اینترنت اشیا مورد استفاده قرار میگیرند، و در سال ۲۰۲۰ نیز همین روند رشد ادامه خواهد یافت. یک پیش بینی جدید از شرکت بین المللی اطلاعات نشان می دهد که تا سال ۲۰۲۵، بیش از ۴۱ میلیارد دستگاه متصل وجود خواهد داشت که ۸۰ زتابایت اطلاعات تولید میکنند. ارزش دستگاههای متصل در تمام این دادهها است. در این مقیاس، انسان برای تحلیل و تفسیر، مجبور به تکیه بر هوش مصنوعی است. متصل کردن دستگاهها اگر به هدف استفاده از آنها در جهت بهبود تجربه کاربر، ذخیره انرژی و کارآمد ساختن پردازشها همراه نباشد، هیچ فایده ای ندارد.
با وجود شرکتهایی همچون آمازون و مایکروسافت که به توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و ماشینها می پردازند، در سال ۲۰۲۰ بایستی منتظر تغییرات بیشتری در صنایعی همچون لجستیک باشیم. این بخشها زیرساختهای عظیم و شبکههای پیچیدهای دارند، و فشار آنها مبنی بر استفاده از هوش مصنوعی جهت همگام سازی آنها با سیستمهای کارآمدتر خواهد بود. کسبوکارها نیاز به ارزیابی و حسابرسی فرآیندهای خود دارند تا متوجه شوند که در کدام قسمتها، سرویسهای هوش مصنوعی می تواند بیشترین سوددهی را داشته باشد.
- اصلاحات امنیتی فدرال
با توجه به این که استیضاح رییس جمهور ایالات متحده، محور تمرکز در سال ۲۰۲۰ خواهد بود، کنگره بر روی مقررات اینترنت اشیا تمرکز نخواهد کرد. به این معنی که لایحه بهبود امنیت سایبری اینترنت اشیا ۲۰۱۹ که در ماه مارس معرفی شد، احتمالا تصویب نمیشود. این لایحه، تلاشی برای افزایش سطح امنیت دولتی، با تنظیم استانداردهای تولیدی اینترنت اشیا برای تمام فروشندگان دولتی است. دولت امید داشت که تنظیم استانداردهای امنیتی تاثیر مهمی بر بازار مصرف کنندگان داشته باشد، چرا که تولید کنندگان دستگاههای دیگر نیز دستورالعملهای مشابهی را به کار می گرفتند، اما این لایحه موفق به گذر از سد سنا نشده است.
هنوز هم نمی توان گفت هیچ قدمی در پیشبرد امنیت اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۰ برداشته نخواهد شد. این فعالیتها در سطح ایالتی هستند. در واقع، کالیفرنیا قدمی در این زمینه برداشته است. قانون ایالتی SB 327 که در اواخر سال ۲۰۱۸ تصویب شد، اولین قانون امنیت اینترنت اشیا در کشور است. این قانون تولید کنندگان را ملزم به پیروی از معیارهای امنیتی مشخصی، همچون نیاز به حضور مشتری برای تغییر رمزهای عبور کارخانه میکند. تولید کنندگان دستگاهها، باید شکست دولت فدرال در این زمینه را در نظر داشته باشند و استانداردهای خود را تعیین کنند. کسبوکارها میتوانند به صورت هوشمندانه یک قدم از دیگران جلوتر باشند، و استانداردهای خود را با توجه به پیش بینی قانونگذاریهای آینده وضع نمایند.
- افزایش حضور دستیارهای صوتی
با ظهور برنامههای جدید برای مصرف کنندگان و کسبوکارها، دستیارهای صوتی به رشد خود در سال ۲۰۲۰ ادامه خواهد داد. جدیدترین تحقیق بازار نشان میدهد که تا سال ۲۰۲۳، هشت میلیارد دستیار صوتی دیجیتال وجود خواهد داشت. بنابر عوامل مختلف، ۲۰۲۰ میتواند نقطه اوجی در زمینه درخواستها باشد. اولین عامل این است که فناوری در حال رشد است، نرم افزارهای تشخیص صدا دقیقتر هستند و اکنون میتوانند چندین صدا را از یکدیگر تمایز داده و بدین صورت به چندین کاربر امکان استفاده از یک دستگاه را بدهند. عامل دیگر این است که تشخیص صدا یک ویژگی ارزان است. از منظر سخت افزاری، تولید کنندگان تنها نیازمند دسترسی به یک میکروفن یا افزودن آن به دستگاه هستند. بنابراین، این فناوری یک ویژگی افزودنی آسان برای هر گجت خانگی یا اداری است. هر چه مصرف کنندگان در تعامل با هوش مصنوعی دستیار صوتی در خانههای خود راحتتر شوند، امکان انتقال این فناوری به محلهای کاری نیز حاصل میشود.
منابع خبر :