بنا به گزارش آی او تی آنالیتیکز ، درحالحاضر بیش از ۱۰۰۰ استارت آپ در حوزه اینترنت اشیا محصول تولید میکنند و یا خدمات مرتبط ارائه میدهند. تیم تحلیلگر آی او تی آنالیتیکز با لیستی بلند بالا با بیش از ۳۰۰۰ کمپانی شروع کرد که ادعا میکردند روی راهحلهای اینترنت اشیا کار میکنند، و در نهایت ۱۰۱۸ شرکت نوظهور و فعال در سرتاسر دنیا را تایید و رتبهبندی کردند. این شرکتها که هیچکدام بیش از ۶ سال سابقه ندارند، با تعریف اینترنت اشیا که در ادامه مطرح شده است، منطبق هستند. سپس تیم تحلیلگر بر اساس شش معیار، ۱۰ شرکت برتر را انتخاب کرد. این شش معیار عبارتند از:
- مقدار سرمایهگذاری موجود (< 10 میلیون دلار)
- رشد تعداد کارمندان ( < 50 درصد در دو سال گذشته)
- کیفیت شریکان/سرمایهگذاران (کمپانیها و سازمانهای بهنام)
- کیفیت تیم (تجربهی هیئت مدیره)
- کیفیت مشتریان (کمپانیهای بنام)
- نظر تحلیلگر (باور شناختهشدهی مشتری، پتانسیل اختلال بازار، دیگر)
لیست استارت آپهای برتر
با اینکه بسیاری از ۱۰۱۸ استارت آپ فعال در حوزه اینترنت اشیا، تکنولوژی امیدبخشی ارائه میدهند با این حال با توجه به معیارهای بالا، ۱۰ استارت آپ ممتاز هستند.
- آراندو آنالیتیکز (زیرساخت میانافزار و نرمافزار اینترنت اشیا)
آراندو آنالیتیکز استارت آپ فعالی است که برای کمپانیهای صنعتی و انرژی نرمافزار تحلیلی ارائه میکند. این کمپانی چندین همکاری استراتژیک با دل تکنولوژی و ورلی پارسون آغاز کرده است. همچنین آراندو سرمایهگذاری مشترکی با DNV GL انجام داده تا برای کمپانیهای دریایی، تحلیل جریان داده فراهم کند. هیئت مدیره شامل تور میرهولت، شریک ارشد در مک کینسی ، و توماس مالون، مدیر بنیانگذار مرکز هوش احتماعی ام آی تی است. اخیرا آراندو چندین اپلیکیشن از جمله پایش ماشین و کارآمدی سوخت راهاندازی کرده است.
- برایت ماشینز (زیرساخت میانافزار و نرمافزار اینترنت اشیا)
برایت ماشینز درحالحاضر سریعترین رشد را در میان استارت آپهای اینترنت اشیا دارد، و از اوایل سال ۲۰۱۸ تقریبا از صفر به بیش از ۴۰۰ کارمند طی یک سال (آوریل ۲۰۱۹) رسیده است. تیم رهبری از مدیران سابق آتودسک، فلکسترونیکس و آمازون، نظیر آمار هانسپل (مدیرعامل)، برایان متیوز (مدیر ارشد فناوری)، تزاهی رودریگ (مدیر ارشد عملیاتی) و نیک سیوبوتاریو (SVP، مهندسی نرمافزار) تشکیل شده است. این شرکت اخیرا شراکت استراتژیکی با بی ام و آغاز کرده است.
- دراگوس (زیرساخت میانافزار و نرمافزار اینترنت اشیا)
دراگوس استارت آپ امنیت سایبری است که پلتفرم ایمنیِ نرمافزار محوری برای زیرساختها ارائه میدهد. این کمپانی در سال گذشته در سرشماری بیش از ۳۰۰% رشد داشته، و با جیای، دلویت، اواسآی سافت، تریت سافت، کراود استرایک و چندین کمپانی دیگر همکاری داشته است. استارت آپ دراگوس اخیرا گواهی نکس دیفنس مبتنی بر آتلانتا به دست آورده و برای راهحلی مشترک با واترفال سلوشن وارد همکاری شده است.
- المنت (زیرساخت میانافزار و نرمافزار اینترنت اشیا)
المنت (با نام المنت آنالیتیکز نیز شناخته میشود) استارت آپی جذاب است که بر نرمافزارهای تحلیلی صنعتی نظیر دیجیتال توینز، بهویژه در صنایع سنگین، متمرکز است. این کمپانی لیست تاثیرگذاری از سرمایهگذارانی از جمله کلینر پرکینز، جی ای، هانی ول و اِیبیبی دارد. المنت با مایکروسافت، آپ تیک، اواسآی سافت و رادیکس (بهصورت مشاورهای) شریک است.
- فاگ هورن (زیرساخت میانافزار و نرمافزار اینترنت اشیا)
در سالهای اخیر، استارت آپ فاگ هورن واقع در ایالات متحده با تولیدکنندگانی پیشرو و سازمانهای نفت و گاز در زمینهی محاسبهی لبه (دستگاه های نزدیک به سنسورها، ابزارها و …) بلادرنگ و نرمافزار تحلیلی به شهرت فوقالعاده و جهانی دست پیدا کرده است. این کمپانی در دو سال گذشته شاهد رشد ۸۹% در تعداد کارمندان بوده و با بیش از ۵۰ تامین کننده راهحل، OEMs، تامین کننده دروازه و مشاورانی نظیر ای دابلیو اس، گوگل کلود، مایکروسافت، سیسکو، اچ پی، ان تی تی دیتا و غیره مشارکت مطمئن دارد. همچنین فاگ هورن یکی از اعضای LF Edge، سازمان اصلی مدیریت چارچوبی باز و سازگار برای محاسبات لبه بهمنظور سرعت بخشیدن به گسترش تعداد در حال افزایش دستگاههای لبه است. سرمایهگذاران کمپانی فاگ هورن شامل هایو، بوش، دل، جی ای، هانی ول، اینتل، سعودی آرامکو و یوکوگاوا است.
- ایگوازیو (زیرساخت میانافزار و نرمافزار اینترنت اشیا)
ایگوازیو استارت آپ بسیار فعالی است که پلتفرم روزآمد علم دادهها را برای اینترنت اشیا صنعتی، حملونقل هوشمند و مخابرات ارائه میدهد. اخیرا این کمپانی همکاری خود را با ان ویدیا، مایکروسافت و گوگل آغاز کرده است. ایگوازیو پلتفرم نوسلیو خود را بهعنوان چارچوب “بدون سرور” برای محیطهای چند ابری وارد بازار کرده است و از این رو برای موج بعدی محاسبهی ابری از موقعیت خوبی برخوردار است.
- آی او تیوم (اتصال اینترنت اشیا)
آی او تیوم استارت آپی است در منطقهی سیلیکونولی که رشد بسیار سریعی دارد و بر زیرساخت شبکهی نرمافزار محور در تولید و حوزههای مرتبط متمرکز است. این کمپانی طی دو سال گذشته در سرشماری خود شاهد رشدی بیش از ۱۰۰% بود و اکنون سرمایهگذارانی نظیر جان چمبرز، مدیرعامل سابق سیسکو، شرکتهایی از جمله جونیپر، کوالکام، سیف نت و وایند ریور دارد. این کمپانی در EdgeX Foundry نیز بسیار فعال است و اخیرا بهعنوان عضو طلایی به برنامه همکاری مایند اسفیر کمپانی زیمنس پیوسته است.
- پریفرد نتورک (زیرساخت میانافزار و نرمافزار اینترنت اشیا)
پریفرد نتورک یکی از فعالترین کمپانیهای اینترنت اشیا در ژاپن است که روی استفاده از تکنولوژیهای یادگیری ماشین بلادرنگ در کاربردهای جدید اینترنت اشیا متمرکز است. این کمپانی در دو سال گذشته در سرشماری رشدی بیش از ۱۰۰% داشته و درحالحاضر با سازمانهای پیشروی جهانی نظیر تویوتا موتورز، Fanuc و مرکز ملی سرطان همکاری دارد. همچنین این کمپانی در توسعهی چارچوب یادگیری عمیق™ Chainer با همکاری آی بی ام، اینتل، مایکروسافت و ان ویدیا بسیار فعال است.
- ردی روبوتیک (سختافزار اینترنت اشیا)
ردی روبوتیک از معدود استارت آپهای روباتیکی است که بهدنبال بهرهمندی از اتوماسیون در حال رشد و انعطافپذیری فرآیند تولید در سراسر دنیا است. این کمپانی به دنبال پژوهشی بسیار پیشرفته در حوزه روباتیک که در دانشگاه جانز هاپکینز بهمنظور توسعهی نرمافزار روباتیک صنعتی به نام فورج انجام گرفته بود، راهاندازی شد. ردی روبوتیک در دو سال گذشته رشد بیش از ۱۵۰% در تعداد کارمندان خود داشته و درحالحاضر ماهانه تقریبا ۱۵ سیستم رباتی میسازد.
- اسپارک کاگنیشن (زیرساخت میانافزار و نرمافزار اینترنت اشیا)
اسپارک کاگنیشن در تحلیل مبتنی بر هوش مصنوعی، بهویژه در تولید و حوزههای مرتبط فوقالعاده میدرخشد. این کمپانی طی دو سال گذشته در سرشماری بیش از ۱۰۰% رشد داشته است. همچنین، سرمایهگذاری مشترکی با بویینگ راهاندازی کرده است و بهعنوان بخشی از برنامهی مایند اسفیر خود با شرکت زیمنس همکاری کرده است. این کمپانی شریک تکنولوژی ابری گوگل است و بهعنوان شریکی قابل اعتماد با آی بی ام همکاری میکند.
دیگر یافتههای گزارش
گزارش ۶۲ صفحهای آی او تی آنالیتیکز علاوهبر معرفی این ده استارت آپ برتر، مهمترین یافتههای تحلیل چشمانداز فعلی استارت آپ های اینترنت اشیا را بر اساس پایگاه دادهی بیش از ۱۰۰۰ استارت آپ ارائه میدهد.
یافتههای منتخب:
- استارت آپهای اینترنت اشیا همچنان میلیونها دلار سرمایه جذب میکنند. کل بودجهی استارت آپهای تایید شده تا به امروز ۳.۶ میلیارد دلار بوده است (برای تعریف استارت آپ اینترنت اشیا بخش متدولوژی را ببینید). این امر نشان میدهد اینترنت اشیا همچنان حوزهی نوآور و بسیار مهمی است و بعضی از استارت آپهای این حوزه در کمتر از شش سال بیش از ۱۰۰ میلیون دلار افزایش سرمایه داشتهاند.
- ۷ استارت آپ از ۱۰ استارت آپ برتر بر علم تحلیل، هوش مصنوعی و داده متمرکز هستند. درحالحاضر از دیدگاه اینترنت اشیا، علم تحلیل، هوش مصنوعی و داده موضوعات بسیار داغی هستند. استارت آپهایی که بر تلفیق این سه موضوع و اینترنت اشیا متمرکزند، فراتر از میانگین آماری بودجه جذب می کنند. بسیاری از آنها نرمافزارهای روزآمدی توسعه دادهاند که برای کنترل دادهی سنسورهای بلادرنگ بهینه شدهاند و بهطور پیوسته از آن یاد میگیرند، برای جلوگیری از خرابی سیستم موارد کاربردی نظیر اتوماسیون افزایش یافته و تعمیر و نگهداری پیشگویانه را فراهم میکند.
- بیشتر استارت آپها بر حوزهی تولید متمرکز هستند. ۳۰% استارت آپهای مشخص شده بر مشتریان صنعتی و تولید متمرکز هستند. محیطهای صنعتی و تولیدی پتانسیل بسیار بالایی برای به کار گیری اینترنت اشیا دارند و در سالهای اخیر این حوزه در تعداد موارد بهکارگیری اینترنت اشیا، رشد چشمگیری داشته است. بیشتر این استارت آپها نرمافزارهایی را توسعه میدهند که کارآمدی عملیاتی را بالا برده و کاربردهای Factory and Field مانند رباتهای تعاملی را ممکن می سازند.
- آمریکای شمالی اولین منطقهی استارت آپهای اینترنت اشیا است. ۴۳% استارت آپها در آمریکای شمالی تاسیس شدهاند. ایالات متحده و بهویژه منطقهی خلیج سانفرانسیسکو سرچشمهی قدیمی استارت آپهای فعال در حوزه تکنولوژی با تعداد زیادی سرمایهگذار مطرح و انباری از استعداد است. این منطقه سهم نسبتا زیادی از استارت آپهای متمرکز بر تحلیل، پلتفرم اینترنت اشیا و امنیت اینترنت اشیا را به خود اختصاص داده، درحالیکه سهم نسبتا کمی در استارت آپهای متمرکز بر سختافزار اینترنت اشیا (برای مثال راهحل کامل تجهیزات اینترنت اشیا و دیگر سختافزارها) دارد.
کنود لاس لوث، مدیرعامل آی او تی آنالیتیکز دربارهی یافتهها اظهار نظر میکند:
“۸ سال پیش، استارت آپهای سختافزار اینترنت اشیا مانند نست (خریداری شده توسط گوگل) پر جنب و جوش بودند، ۴ سال پیش، استارت آپهای پلتفرم نرم افزاری اینترنت اشیا مانند Relayr (خریداری شده توسط مونیخ ری) لبریز از هیجان بودند. چشمانداز این موضوع همچنان تغییر میکند. استارت آپ های پر جنب و جوش امروز تمرکز زیادی بر تحلیل داده و هوش مصنوعی دارند و بهطور روز افزون مشتریان صنعتی و تولیدی را هدف میگیرند. هنوز فرصت باقی است تا ببینیم چه میزان از تکنولوژی تحلیلی که استارت آپهای امروز ارائه میکنند، در آینده واقعا در موارد کاربردی اینترنت اشیا و صنایع اقتضایی به کار گرفته خواهد شد. درحالحاضر بیشتر استارت آپهای اینترنت اشیا به صنایع خاص یا موارد کاربرد خاص ارزش افزوده میدهند.”
متدولوژی
متدولوژی این پژوهش شامل تحلیل تقریبا ۳۰۰۰ کمپانی و انتخاب آنهایی بود که محصولات و خدماتی در حوزه اینترنت اینترنت اشیا ارائه میکردند. حاصل این امر بیش از ۱۰۰۰ کمپانی بود که به بانک اطلاعاتی راه پیدا کردند. از این بانک، بر اساس شش معیار، ۱۰ (یک درصد) استارت آپ برتر در حوزه اینترنت اشیا انتخاب شد (نمودار را ببینید).
تعریف اینترنت اشیا: آی او تی آنالیتیکز اینترنت اشیا را شبکهای از اشیا فیزیکی داند که از طریق اینترنت به هم متصل شدهاند. اشیائی که اینگونه به هم متصل میشوند (دستگاههای اینترنت اشیا) معمولا از طریق سیستمهای تعبیه شده، نوعی ارتباطات شبکه و همچنین ترکیبی از محاسبهی ابری و لبه تعامل میکنند. دادهی دستگاههای متصل به شبکه اشیا اغلب (ولی نه منحصرا) بهمنظور ایجاد کاربردهای جدید کاربرنهایی مورد استفاده قرار میگیرند. کامپیوترهای شخصی متصل، تبلتها و تلفنهای هوشمند اینترنت اشیا محسوب نمیشوند، هرچند ممکن است بخشی از راهحل نهایی باشند. دستگاههایی که بهوسیلهی روشهای اتصال بسیار ساده نظیر RFID یا کیو آر کد متصل هستند نیز دستگاه اینترنت اشیا درنظر گرفته نمیشوند.