روزنامه گلوبال تایمز چین در روز ۴ نوامبر گزارش داد که سیستم تشخیص هویت جدیدی به دست سه موسسه در شهر شیجیاژوانگ راه اندازی شده است. این سیستم مبتنی بر بلاکچین، شناسه هایی یکتا و جهانی برای شهرهای هوشمند چین فراهم میکند و هدف از این کار بهبود اتصالات و اشتراک داده بین این شهرها است. شهرهای هوشمند در چین از این هفته قادر به استفاده از کدهای هویت خود هستند.
ژانگ چائو، مدیر موسسه صنعتی و تحقیقات ” تکنولوژی کد” میگوید که این سیستم ها به دست دولت چین پیادهسازی شده اند و اضافه میکند: ” دولت چین این سیستم را به صورت مستقل و با قانون توزیعی یکپارچه، رزولوشن ذخیرهی توزیعی و کدهایی غیرقابل نفوذ توزیع و مدیریت خواهد کرد.”
چندین سال است که چین روی پیاده سازی شهر هوشمند به عنوان چالشی جدید و پیچیده تر از رشد انبوه جمعیت شهری اش، تمرکز کرده است.
ظهور ناگهانی شهرهای هوشمند در سطح جهان
شهرهای هوشمند طیف وسیعی از تکنولوژیها را به خدمت میگیرند تا خدمات شهری را بهینه کنند. برخی از این خدمات عبارتند از ماشین های بدون راننده، انرژی های تجدیدپذیر، سیستم های ارتباطی و ساختمان هایی با مصرف انرژی کارآمد.
- امارات متحده عربی در ماه جولای از نسخه اولیه “شهر هوشمند دبی” رونمایی کرد که هدفش تبدیل دبی به “اولین شهر مجهز به بلاکچین در سال ۲۰۲۱” و همچنین افزایش سلامت و آموزش مدیریت ترافیک و قابلیت نگهداری محیطی بود.
- یک ماه بعد استارت آپی در سنگاپور با نام لایماستون نتورک، پروژه شهر هوشمند مبتنی بر بلاکچینی برای پایتخت کامبوج یعنی شهر پنومپن ارائه کرد. این پروژه در اوایل سال ۲۰۲۲ تکمیل میشود و قرار است اشخاص و نهادهای زیادی مثل موسسات مالی، صاحبان برندهای خرده فروشی، شرکتهای تحلیل داده و اپلیکیشن های مسیریابی به آن بپیوندند. این استارتآپ قصد دارد طی پنج سال آینده با کمک دولت های محلی، پروژه های شهر هوشمند را در جنوب شرق آسیا گسترش دهد.
- در ماه سپتامبر، بنیاد یوتا تحقیق ۱۹صفحه ای با عنوان “پیش به سوی شهرهایی با فضای شفاف و باز” در مورد همکاری شهر تایپه واقع در تایوان با پروژه CityxChange تحت حمایت کمیسیون اروپا، منتشر کرده است.