شرکتهای فعال در حوزه صنایع غذایی میتوانند از فناوری اینترنت اشیا بهرههای فراوانی برده و این فناوری بهبود ایمنی مواد غذایی، کاهش ضایعات و نظارت بهتر بر تولید مواد غذایی و نگهداری از آنها را برایشان به ارمغان آورد.
ترموستاتهای هوشمند میتوانند تضمین کیفیت بهتری برای صنعت مواد غذایی ایجاد کنند. در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲۰ میلیون پوند مواد غذایی فراخوان شده در آمریکا وجود داشته است که این موضوع موجب میشود تا شرکتهای مواد غذایی به دنبال ایجاد اطمینان بیشتر از محصولات خود باشند تا در نهایت مواد غذایی سالمتر و بیخطر در اختیار مصرفکننده قرار دهند.
اما به محض تحویل مواد غذایی، این احتمال وجود دارد که برخی اجزاء حساس به دما، به دلیل نوسانات دمایی دچارمشکل شوند و موجب بروز بیماری در مصرف کننده شوند. از این رو استفاده از ترموستاتهای هوشمند میتواند به نظارت بهتر بر دمای محصولات کمک کند و در نهایت اگر مواد غذایی در دمای خارج از محدوده تعیین شده قرار گیرد، شرکتها به سرعت محصول را از چرخه خارج میکنند تا مصرف کننده ایمن باشد.
در واقع حسگرهای ردیابی اینترنت اشیا میتواند بهطور لحظهای، انواع اطلاعات خوراکیها و آشامیدنیها را از مراحل ابتدایی چرخه تولید تا زمان عرضه به فروشگاه و خردهفروشها گزارش کند. این موضوع علاوه بر ایمنسازی مواد غذایی، کاهش خطر شیوع بیماریهای مربوط به غذا را نیز به دنبال دارد. قابلیت نظارت دقیق و مستمرحسگرهای اینترنت اشیا که روی اقلام خوراکی نصب میشود، قادر است مشکلات و اختلالات پیش آمده را به سرعت گزارش کند. در این حالت تولیدکنندگان مواد غذایی میتوانند پیش از همهگیر شدن مشکل، نسبت به آن اطلاع یافته و به سرعت برای رفع آن اقدام کنند.
ایمنی تنها به این ترموستاتهای هوشمند محدود نمیشود، کاربران میتوانند از تلفنهای هوشمند خود برای اسکن کدهای QR در فروشگاه استفاده کنند تا بیخطر بودن محصول تایید شود. با این کار هم مصرف کننده و هم شرکتهای مواد غذایی با آرامش و اطمینان بیشتری میتوانند با این محصولات روبرو شوند. اینترنت اشیاء، میتواند از طریق نظارت بر زمان حملونقل و دمای محصولات غذایی، به حفظ محصول سالم هم، کمک نماید.