اینترنت اشیا در صنعت لبنیات، یک گام رو به جلو در صنایع غذایی
صنعت لبنیات و دامداری میتواند از اینترنت اشیا برای بهبود کارایی و عملکرد خود استفاده کند و در نهایت سود بیشتری را برای فعالان این صنعت به ارمغان بیآورد.
دامداری یکی از بخشهای مهم در صنعت لبنیات بوده که سرمایهگذاری زیادی روی آن انجام شده است. با توسعه اینترنت اشیا، ورود این فناوری به دامداری و بخش لبنیات اجتناب ناپذیر است. عدهای براین عقیده هستند که ورود اینترنت اشیا به بخش دامداری فرصتهای شغلی را در این صنعت تهدید میکند و حضور انسان در این صنعت غیرقابل توجیه میشود این درحالی است که اینترنت اشیا میتواند در این صنعت اشتغال ایجاد کرده و موجب افزایش کارایی کارگران شود.
یکی از مواهب اینترنت اشیا در بخش دامداری، امکان اندازهگیری شرایط محیطی از جمله رطوبت یا دما است. همچنین اینترنت اشیا امکان ردیابی و نظارت بر دام را نیز فراهم میکند. از جمله پارامترهایی که اینترنت اشیا قادر به نظارت بر آن است اندازهگیری دمای بدن، ضربان قلب، فعالیتهای روزانه، مصرف مواد غذایی و محل قرار گرفتن دام است.
در صنعت لبنیات، اینترنت اشیا میتواند کیفیت و بازده شیر را اندازهگیری کند. بهدست آوردن این معیارها به افزایش رفاه دام کمک میکند و در نهایت بازده صنعت لبنیات بهبود مییابد و این صنعت میتواند بازده سرمایه را افزایش داده و به بیشینه مقدار خود برساند. حسگرها میتوانند وضعیت دام را پیشبینی کرده و مانع از تغییرات دمای شدید در آنها شوند.
هرچند دستگاههای مجهز به بلوتوث میتوانند به ردیابی اطلاعات کمک کنند اما این اینترنت اشیا است که میتواند یک دام هوشمند ایجاد کند و موجب کاهش زمان و نیروی انسانی مورد نیاز برای کار شود. دادههای بهدست آمده از اینترنت اشیا بعد از جمعآوری به یک فضای ابری منتقل شده و در آنجا پردازش و به اشتراکگذاشته میشوند.
در حال حاضر چندین شرکت در جهان وجود دارند که به اهمیت مزایای اینترنت اشیا پی بردهاند. شرکتهای هواوی و چاینا تلکام دستگاهی مبتنی بر اینترنت اشیا ساختهاند که میتواند دورههای مناسب برای زاد و ولد دام را تشخیص دهد. در ایرلند، دو شرکت موکال و وودافون روی رهیافتهای مبتنی بر اینترنت اشیا کار میکنند تا با استفاده از آن به نظارت در زایمان دام کمک کنند. فوجیتسو و تلکام به همراه کانکترا در حوزه اینترنت اشیا در بخش کاربرد اینترنت اشیا در کشاورزی کار میکنند.
نتایج یک بررسی میدانی نشان میدهد که بیش از نیمی از دامداران به اینترنت اشیا علاقه نشان میدهند اما تنها ده درصد از آنها به صورت عملی به سراغ این فناوری رفتهاند. بنابراین باید گفت که فرصتهای زیادی در حوزه اینترنت اشیا در بخش دامداری و صنعت لبنیات وجود دارد که موفقیت شرکتها در این بخش میتواند دامداران را برای ورود به این حوزه ترغیب کند.