حسگرهای کنترل وضعیت خاک به کشاورزان این امکان را میدهد تا دادهها را در مورد بارندگی، دما و سایر معیارها در طول زمان جمعآوری کنند تا روند پیشبینینیازهای آبیاری را ردیابی نمایند.
کشاورزان زمانی را که معمولا صرف کنترل دستی سطح آب زراعی میکنند، با استفاده از این فناوری میتوانند صرفهجویی کنند چرا که حسگرها قادراند اطلاعات را به صورت آنلاین جمعآوری و ارائه کنند.
حسگرها میتوانند ضمن اطمینان از صرفهجویی در مصرف آب موجب سیراب شدن مزارع و در عین حال جلوگیری از آبیاری بیمورد و اضافه میشوند. حسگرهای اینترنت اشیا زمان بسیار کمی نیاز دارند تا فعال شوند از این رو باتریهای انها عمر طولانیتری خواهند شد که منجر به کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری میشود.
اینترنت اشیا توانایی ارسال و دریافت اطلاعات را در زمینهای کشاورزی فراهم میکند و موجب ادغام زمینهای کشاورزی با لوازم الکترونیک میشود. شرکت IBM تخمین میزند که اینترنت اشیا تا سال ۲۰۵۰ موجب افزایش تولید مواد غذایی تا ۷۰ درصد خواهد شد. علاوهبر مدیریت بهتر آفات و پیشبینی آب و هوا، اینترنت اشیا میتواند تا ۵۰ میلیارد دلار صرفهجویی اقتصادی در پی داشته باشد. اینترنت اشیا به کشاورزان کمک میکند تا مصرف آب را بهینهکنند. توانایی بهینهسازی مدیریت محصول موجب تحول در بخش کشاورزی طی سالهای آتی خواهد شد.
آبیاری، ردیابی دستی رطوبت خاک، تعیین زمان مناسب کاشت و تخمین وضعیت بارش از جمله چالشهای بخش کشاورزی هستند. در حال حاضر رهیافتهای مختلفی برای استفاده از حسگرها وجود دارد تا بتوان رطوبت خاک را با کمترین انرژی و زمان رصد کرد. به تازگی یکی از شرکتهای فعال در حوزه اینترنت اشیا اقدام به ارائه حسگری مبتنی بر اینترنت اشیا کرده که بینیاز از اتصال به اینترنت میتواند به صورت خودکار نتایج مربوط به رطوبت خاک را به کشاورز ارائه دهد. با این فناوری شرکت سیگفاکس کشاروزان میتوانند بدون نیاز به کنترل دستی خاک یا حدس زدن، نتایج صحیحی از وضعیت خاک به دست آورند. این نتایج به تصمیمگیری بهتر درباره زمان کاشت، آبیاری و کنترل آفات کمک میکند.
محصولات زراعی بهتر است در دمای ایدهآل خود کاشته شوند، حسگرهای اینترنت اشیا میتوانند دمای سطح زمین را اندازهگیری کرده و بر آن نظارت کنند. ردیابی میانگین دمای هوا در تعیین زمان ایدهآل کاشت و آبیاری کمک میکند.
داشتن دادههای زمان واقعی میتواند به صاحبان زمین و کشاورزان کمک کند تا با کمترین نیروی انسان و کمترین مصرف آب بتوانند بهترین نتیجه را به دست آورند.
این حسگر شرکت سیگفاکس میتواند به مدیریت بهتر زمین کشاورزی کمک کند و در نهایت هزینه کشاورز را نیز کاهش دهد.
از دیگر مزیتهای این فناوری، کاهش نیروی انسانی مورد نیاز برای کار است چرا که حسگر بخشی از فعالیتهای مورد نظر را انجام میدهد.