دستاوردهای اینترنت اشیا برای پتروشیمی و پالایشگاهها چه خواهد بود؟
کاهش هزینهها، افزایش درآمد، بهبود سطح ایمنی، ارتقاء دقت در حفاری، نظارت دقیقتر بر فرآیندها تنها بخشی از اثرات اینترنت اشیا در پالایشگاهها، پتروشیمی و صنایع نفت و گاز است.
اینترنت اشیا در صنعت نفت و گاز میتواند پتانسیلهای زیادی داشته باشد به طوری که این صنعت را به شدت تغییر دهد. در بخش حفاری، اینترنت اشیا مزیت بهرهوری را برای این صنعت به ارمغان میآورد. هرقدر چاه عمیقتر شود، شرایط بالقوه خطرناکتر میشود، اپراتورهای دکل باید برای استخراج نفت و گاز اندازهگیری دقیقتری انجام دهند. اینترنت اشیا برای به حداقل رساندن خطرات میتواند نقش مهمی داشته باشد. دستگاههای هوشمند در بخش حفاری میتوانند دادههای به دست آمده از حسگرها را بررسی کرده و تصمیم صحیح از روی این نتایج اتخاذ شود.
نشت خط لوله از دیگر مواردی است که صنعت نفت و گاز با آن روبرو است به طوری که میتواند خسارات مالی و زیستمحیطی زیادی وارد کند. اینترنت اشیا نظارت بر سیستم خط لوله و پمپها را انجام میدهد. بدون اینترنت اشیا، شرکتها باید از منابع انسانی استفاده کنند که خطای زیادی دارند. یکی از مزایا اینترنت اشیا در صنعت نفت و گاز، مدیریت کارامد کارکنان و کارخانه است تا هر نوع اختلال یا اشکالی به سرعت شناسایی شود.
اینترنت اشیا به پایش پارامترهایی نظیر فشار لوله، سرعت جریان و عوامل تاثیرگذار بر کار نظارت میکند. اندازهگیریهای زیادی در مورد هر موئلفه پالایشگاهها نیاز است که انجام آن بسیار وقتگیر است بنابراین نباید این کار را دستی انجام داد. اینترنت اشیا جمعآوری دادهها را سریع و در زمان واقعی انجام میدهد که این کار در نواحی که دسترسی منابع انسانی به انجا دشوار است به سادگی قابل پیادهسازی خواهد بود. بنابراین پایش شبانهروزی خط لوله و پالایشگاه به سادگی قابل انجام است.
بیشتر تولید نفت و گاز در محیط خورنده دریایی است. شبکههای ارتباطی بسیار کمی در سکوها وجود دارد. نظارت بر دما، فشار و تجهیزات دیگر دشوار و گران است. اینترنت اشیا یک ابزار نظارت دقیق برای این کار است که میتواند تمامی این سکوها را به هم متصل کند.
حمل و نقل و نظارت بر آن نیز قابل سپردن به اینترنت اشیا است، حسگرهای هوشمند اینترنت اشیا جایگزین مناسبی برای حسگرهای سیمی قدیمی بوده و میتواند به سادگی بر سیستم حمل و نقل نظارت کند.
اجرای اینترنت اشیا در عملیات نفت و گاز منجر به افزایش کارایی میشود که این موضوع موجب کاهش انتشار گازهای گلخانهای میشود. اینترنت اشیا در بخش برنامهریزی و بهینهسازی شرایط موجود نیز کمک میکنند. نظارت حسگرها بر فرآیند داخل پالایشگاه میتواند منجر به تصمیمگیری بهتر شده و کارایی را ارتقاء دهد. این روند در نهایت میتواند منجر به کاهش هزینههای شرکتها و در نتیجه افزایش درامد آنها شود. پیشبینی عرضه و تقاضا از دیگر نقاطی است که اینترنت اشیا به صنعت نفت و گاز کمک میکند.
بنابراین میتوان اینگونه نتیجه گرفت که اینترنت اشیا موجب هوشمند شدن تولید نفت و گاز شود و با این کار هزینهها را کاهش داده و درآمد را افزایش دهد. همچنین اینترنت اشیا ایمنی را نیز در پالایشگاهها افزایش میدهد.
منابع خبر :