دولت نیوزلند چشمانداز تازهای برای استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در سیستم حمل و نقل این کشور باز کرده است. دولت این کشور اعلام کرد که این کار در ۲۵ سال آینده درآمدی بیش از ۷ میلیارد دلار برای این کشور به ارمغان خواهد آورد.
در مقالهای با عنوان Taking Flight: an aviation System for the automated age این موضوع به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
فیل تیفورد، وزیر حمل و نقل نیوزلند میگوید: «هواپیماهای بدون سرنشین با انجام کارهایی سخت و فشرده که بسیار پرهزینه و خطرناک هستند میتوانند مزایای اقتصادی به همراه داشته باشند؛ کارهایی نظیر نظارت بر محصولات کشاورزی، بازرسی از خطوط برق و کمک به عملیاتهای اضطراری از جمله فعالیتهای هواپیماهای بدون سرنشین است.»
وی میافزاید: «نیوزلند فرصتی برای پیشبرد فناوریهای پهپاد دارد تا از این فناوری برای حافظت از جنگلها و کشاورزی و هرآنچه که موجب توانمندتر شدن نیوزلند میشود، استفاده کند.»
براساس گفته وزیر امور حمل و نقل نیوزلند، در این کشور بیش از ۷۷ هزار پهپاد در حال استفاده است (با احتساب اسباببازیها) و این وزارتخانه در حال بررسی پتانسیلهای این فناوری است که میتواند توسط برخی گروهها استفاده نادرست شده و قوانین نیوزلند نقض شود.
در این مقاله آمده است که دولت در نظر خواهد داشت که سرمایهگذاری لازم برای حمایت از چشمانداز ترکیب هواپیمای بدون سرنشین با سیستم حمل و نقل را تامین کند. تحقیق و توسعه زیادی در بخش هواپیماهای بدون سرنشین در حال انجام است که تمرکز دولت نیوزلند روی خودکارسازی، مدیریت انرژی، پیکربندی، مکانیابی، شناسایی و پیشگیری از جرم و مدیریت ترافیک هوایی است.
در این مقاله آمده است که ادغام سیستم حمل و نقل عمومی با هواپیمای بدون سرنشین به یک رویکرد متقابل صنعت و دولت نیاز دارد تا تمام مزایا و خطرات بهطور کامل در نظر گرفته شود.
در حال حاضر نیوزلند یکی از کشورهای پیشرو در حوزه پهپاد است که این در نتیجه شهرت خوب این کشور در قوانین امنیتی است. تیفورد مثالی از یک نوآوری در پهپاد در نیوزلند میزند، شبکه هوایی زفیر با نیروی هوایی نیوزلند همکاری دارد تا تستهای اولیه روی تاکسیهای هوایی انجام شود. این مشارکت در اکتبر سال ۲۰۱۸ آغاز شد که برای این کار توافقنامهای میان طرفین به امضاء رسیده است تا در نهایت نخستین تاکسی سرویس هوایی برقی جهان در نیوزلند ایجاد شود.
البته پیش از این سامانهای به نام کورا در آمریکا بهعنوان اولین تاکسی هوایی برقی ارائه شده بود و به نظر میرسد این تاکسی هوایی در نیوزلند شعبهای از کورا باشد. البته این فناوری هنوز در مرحله توسعه است و برای بهرهبرداری به زمان بیشتری نیاز دارد.
در سال ۲۰۱۶ نیز یک شرکت مواد غذایی زنجیرهای اعلام کرد که از پهپاد برای تحویل غذا استفاده خواهد کرد که این کار در اواخر سال ۲۰۱۶ اجرایی شد.