اینترنت اشیا صنعتی به ایجاد ارتباط میان ماشینآلات و کاربران میپردازد، این فناوری دادههای بزرگ را جمعآوری کرده و آنها را آنالیز میکند و در نهایت این دادهها به اطلاعات قابل عملیاتی شدن تبدیل میشود. این فناوری به بهینهسازی نیروگاهها و فرآیندهای آن نیز کمک میکند و موجب هوشمندتر شدن خدمات و تجهیزات میشود و در نهایت با بهینهسازی ارتباط و همکاری موجب ارتقاء تخصص افراد میشود. نیروگاهها از پنج منظر میتوانند از اینترنت اشیا بهرهمند شوند:
ایجاد تحول: با بررسی اتفاقات گذشته میتوان کارایی را بهبود داد، اینترنت اشیا دائما در حال تحول بوده و منسوخ نمیشود و به کاربر اجازه میدهد که به صورت مستمر بهروز شود. به لطف سامانه نگهداری هوشمند، عمر قطعات و تجهیزات طولانیتر میشود.
خود پایداری: اینترنت اشیا موجب میشود تا کاربر از وضعیت برنامههای اجرایی همیشه آگاه باشد، محدودیتها و قابلیتهای خود را بهتر بشناسد، در زمان مناسب درخواست تعمیر و نگهداری داده شود و کارهای بیشتر با کمترین انرژی انجام شود.
قابلیت پیشبینی: مدیران میدانند که برای تامین تعهدات بازار چقدر انرژی باید تولید کنند، منابع را متناسب با وضعیت آب و هوا و محدودیتهای بازار مدیریت میکنند، کاربر میداند که دستگاه و تجهیزات چه زمانی دچار خطا میشوند و چه وقت باید تعمیر شوند.
محافظت: اینترنت اشیا برای مردم، محیط زیست و جامعه ایمنی به همراه دارد، انتشار گازهای گلخانهای به حداقل میرسد، ایمنی کارکنان نیروگاه افزایش یافته و امنیت سایبری را نیز به همراه دارد.
سازگاربودن: انعطافپذیری بیشتری نسبت به نیاز بازار بوجود میآید، با پیشبینی شرایط داخلی میتوان درخواستهای بازار را پیشبینی کرد، نسبت به مسئولان و مصرفکنندگان پاسخگویی بیشتری ایجاد میشود.
نیروگاههای برق دیجیتال آینده براساس یک پلتفورم مشترک منبع باز ایجاد خواهد شد تا ارتباط میان مصرفکننده و تولیدکننده را تسهیل کند. این پلتفورم مزایای زیادی برای طرفین خواهد داشت. در نیروگاههای آینده، حلقه میان داده (data) و عمل (action) کامل میشود. صرفا جمعآوری داده کافی نیست و باید روی این دادهها تحلیل نیز انجام شود تا بتوان از این دادهها استفاده نمود و عملی را پیادهسازی کرد. تنها با بسته شدن این حلقه، یک عمل با ارزش ایجاد میشود. کامل شدن حلقه تنها به دستگاهها محدود نمیشود بلکه در مورد افراد و خدمات نیز اعمال میشود. به گرد هم آوردن مردم، نیروگاه و فرآیندها موجب میشود فرصتهای جدیدی ایجاد شود، خرابی کمتر شود، کارایی بهتر شده و هزینه تعمیر و نگهداری کاهش یابد و در نهایت بهرهوری بهبود یابد.
نیروگاههای دیجیتال آینده براساس مشارکت کار میکنند و یک زنجیره با ارزش میان تمامی افراد و گروههای تاثیرگذار در فرآیند شکل میگیرد. اینترنت اشیا امکان کنترل مداوم دادهها را فراهم کرده و شاخصهای عملکرد اصلی نظارت میشوند. در میان از فضای ابری نیز استفاده میشود.