اینترنت اشیا به کمک تولید برق با انرژیهای تجدیدپذیر میآید
اینترنت اشیا میتواند با هوشمندسازی شبکه توزیع و با استفاده از هوش مصنوعی به مدیریت بهتر انرژیهای تجدیدپذیر کمک کند و تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر را بهینهسازی کند. در مجموع اینترنت اشیا موجب کاهش انتشار گازهای گلخانهای میشود.
براساس اطلاعات منتشر شده سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا، همه شکلهای تولید برق بر محیط زیست تاثیر دارد اما این تاثیر در روشهای مختلف تولید برق، تفاوت دارد. بنابراین لازم است که روشهای بهینه و هوشمند برای تولید برق به کار گرفته شود تا کمترین انتشار گاز گلخانهای انجام شود.
هر نیروگاه تولید برق تجدیدپذیر باید از دادهها برای بهبود عملکرد خود استفاده کند و در نهایت مدلهای توزیع انرژی نوین میتواند این عملکرد را ارتقاء دهد. شبکه هوشمند یک بخش اصلی در انرژیهای پایدار بوده که کارکرد آن بدون دادههای بزرگ با مخاطره روبرو میشود.
وزارت انرژی آمریکا اعلام کرده که ایجاد شبکه هوشمند بهترین فرصت برای ایجاد پایداری در شبکه برق این کشور است. از نظر وزارت انرژی آمریکا، شبکههای هوشمند برق دارای مزیتهای مختلفی هستند.
استقرار سریعتر و گستردهتر منابع انرژی تجدیدپذیر: فناوری منسوخ شده مانعی برای منابع تجدیدپذیر نظیر باد و خورشید ایجاد میکند. شبکههای هوشمند به توزیعکنندگان انرژی اجازه میدهد تا تولید، توزیع و مصرف انرژی را به بخشهای مختلف تقسیمبندی کرده و انعطافپذیری بیشتر برای مدیریت منابع تجدیدپذیر ایجاد کند. این امر امکان استقرار کامل و نفوذ بیشتر انرژیهای تجدیدپذیر را فراهم میکند.
بهینهسازی انرژی خورشیدی و باد: مدیریت پیچیده نوسانات عرضه در مقابل تقاضا، یکی از عواملی است که باعث افزایش هزینه انرژی باد میشود. شبکه هوشمند با ترکیب اطلاعات تقاضا، ذخیرهسازی و توزیع میتواند به مدیریت دارایی انرژی به دست آمده از باد کمک کند تا تاثیر منفی نوسانات در شبکه توزیع به حداقل رسیده و هزینهها کاهش یابد. شبکه هوشمند در بخش انرژی خورشیدی اجازه نصب پنلها را برای کاربران فراهم کرده و مازاد تولید را نیز به سیستم باز میگرداند. با این کار میتوان بدون خطر بار اضافه در سیستم، انرژی مازاد را در سیستم به گردش در آورد.
هوش مصنوعی و اینترنت اشیا دو مولفه مهم و بسیار نزدیک برای تغذیه داده در شبکههای هوشمند برق هستند. هوش مصنوعی به بخش انرژی این امکان را می دهد تا از انرژیهای تجدیدپذیر بیشینه استفاده انجام شود و فقط در صورت لزوم از سوخت فسیلی استفاده شود. برای مثال اگر انرژی کافی یا مازاد تولید انرژی بادی و خورشیدی وجود داشته باشد، شبکه هوشمند از مصرف سوخت فسیلی جلوگیری میکند.
اینترنت اشیا و کنتورهای هوشمند نمای واضح و دقیقی از چگونگی مصرف انرژی توسط مشتری ارائه میدهد و میتوان درک بهتری از رفتار مصرفکننده به دست آورد، این پایش مستمر رفتار مصرفکننده میتواند منجر به کاهش مصرف انرژی بین ۱۱ تا ۱۴ درصد شود چرا که مصرفکننده با هشدارهایی که دریافت میکند نسبت به بهینهسازی مصرف تلاش بیشتری خواهد کرد.
در مجموع، وزارت انرژی آمریکا تخمین میزند که استقرار شبکههای هوشمند میتواند انتشار گاز گلخانهای را ۲۵ درصد کاهش دهد.