گزارشی توسط مرکز توسعه کاربرد اینترنت اشیاء (CDIT) منتشر شده که در آن بر ادغام خوشههای کوچک اینترنت اشیاء در حوزههای صنعتی مختلف نظیر بهداشت و درمان، کشاورزی و تولید تاکید شدهاست. این گزارش میگوید به زودی هستههای کوچک اینترنت اشیاء در این حوزه به هم متصل شده و شبکه بزرگی را ایجاد خواهد کرد.
براساس تحقیقات اخیر محققان موسسه فناوری جرجیا، به زودی اینترنت اشیاء در خوشههای صنعتی رشد خواهد کرد و استانداردهای لازم را برای این حوزه اتخاذ خواهد کرد و در نهایت این خوشهها با هم مرتبط شده و با هم تعامل خواهند داشت.
آلن آلوچز بنیانگذار و مدیرعامل مرکز توسعه کاربرد اینترنت اشیاء (CDIT) میگوید: «خط آخر توسعه اینترنت اشیاء، بهعنوان ارتباطدهنده اجسام به هم، در حوزههای بهداشت و درمان، کشاورزی و تولید خواهد بود. هر یک از این حوزهها برای خود اکوسیستم اینترنت اشیاء مستقلی خواهد داشت. براساس اطلاعات این گزارش، خوشههای مجزا به دنبال اشتراک اطلاعات با هم خواهند بود و حتی ممکن است اقدام به ترکیب اطلاعات کنند. با ظهور استانداردها و مقررات، توانایی خوشهها برای همکاری با یکدیگر روی پلتفورم مشترک افزایش مییابد.
لوچز این روند را با توسعه شبکه برق در آمریکا شبیه به هم میبیند، زمانی که در آمریکا بخشهای مختلف، شبکه خاص خود را دارا بودند، بعدها این خوشهها که استاندارد واحدی داشتند به هم پیوستند و با یکدیگر ادغام شدند. لوچز میگوید: «در آغاز رویداد بزرگی هستیم که که یک دهه آینده خود را نمایان خواهد کرد.»
این گزارش قصد دارد بازیگرانی از دانشگاه، صنعت و دولت را که با فناوری اینترنت اشیاء مرتبط هستند، آموزش دهد. در این گزارش لیستی از بدنههای استاندارد و منابع امنیتی به این بازیگران معرفی میشود و همچنین نشان میدهد که چگونه فناوریهای مرتبط به هم میتوانند بهصورت کاربر محور در چارچوب شهرهای هوشمند ایفاء نقش کنند.
مرکز توسعه کاربرد اینترنت اشیاء به دنبال کنار هم قرار دادن بازیگرانی از صنعت و دانشگاه است تا رهبران صنعتی نظیر کوکاکولا، هانیول و جرجیا پاسیفیک بتوانند با هم در این حوزه کار کنند. این کارگروهها به دنبال رفع چالشهای اصلی اینترنت اشیاء خواهند بود که برای این کار باید آموزش، راهاندازی استارت آپ، ایجاد استاندارد و امنیت انجام شود.
در این گزارش محققان به پتانسیلهای اینترنت اشیاء در شهرهای مختلف میپردازند و موارد استفاده از این فناوری و نتایج آن را در مکانهایی نظیر بارسلونا، لسآنجلس و توکیو بررسی میکنند. آنها توجه ویژهای به تاثیر تفکر طراحی در پروژههای شهر دارند.
محققان معتقداند که توسعه رهیافتهای کاربرمحور برای توسعه اینترنت اشیاء اهمیت زیادی دارد. فرآیندهای توسعه سریع به شهرهای کوچک کمک میکند تا پروژههای کوچک را آزمایش و پیادهسازی کنند و آنها را با نیاز کاربر مطابقت دهند. در واقع باید برای توسعه اینترنت اشیاء، نیاز انسانی مورد توجه قرار گیرد و در پروژهها اعمال شود. این گروه مدلی با نام EPIC ارائه کردند که در آن جنبههای اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی لحاظ شده و با این مدل فرصتها و اثرات سرمایهگذاری روی اینترنت اشیاء مورد بررسی قرار گرفته است.