دو شرکت سماتک و جیاندی سلوشنز با فناوری جدیدی برای استفاده در یخچالهای هوشمند رستورانها ارائه کردهاند. این فناوری به همراه ۵۰۰ حسگر در رستورانی در دبی استقرار یافته که موجب پایش دما و رطوبت مواد غذایی از یخچال تا میز غذای مشتری شده است. با این حسگرها احتمال خطای انسانی کاهش یافته و ایمنی مواد غذایی بهبود مییابد.
سماتک (Semtech) اعلام کرد شرکت جیاندی سلوشنز (GND Solutions) ارائه دهنده رهیافتهای اینترنت اشیا (IoT) برای بخش صنعتی، شهر هوشمند و انرژی هوشمند، اقدام به ترکیب ادوات LoRA و پروتوکل LoRaWAN (محصول شرکت سماتک) کرده تا راهکار جدیدی برای یخچالهای هوشمند به منظور استفاده در رستورانها به دست آید.
اخیرا یک رستوران ۵ ستاره هفت طبقه در شهر دبی از رهیافتهای مبتنی بر LoRa در آشپزخانه و یخچالهای خود استفاده کرده است. پس از استقرار این فناوری، به دلیل بهرهوری بیشتر در مدیریت غذا، کاهش ۴۰ درصدی در هدر رفت غذا ایجاد شده است.
سیوا ردی از مدیران شرکت جیاندی سلوشنز میگوید: « نظارت دقیق، کارآمد و قابل اطمینان غذا از یخچال فریز تا میز غذای مشتری، یکی از چالشهای بزرگ در صنعت رستورانداری است. جیاندی سلوشنز با استفاده از مزایای دستگاههای LoRa شرکت سماتک، سامانهای متشکل از ۵۰۰ حسگر و یک دروازه را در رستورانی در دبی استقرار داده است. با این فناوری، مدیران رستوران میتوانند از اینترنت اشیا برای نظارت بر دادههای مربوط به دمای غذا، در کل فرآیند تولید غذا در رستوران استفاده کنند.»
تنها در آمریکا، زبالههای غذایی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از کل مواد غذایی تولید شده در سال را شامل میشود. این میزان در سال ۲۰۱۰ تقریبا به ۱۶۱ میلیارد دلار رسید. در صنعت رستورانداری، مدیران سعی میکنند تا برای جلوگیری از اتلاف غذا و افزایش ماندگاری، مواد غذایی را از یخچال تا میز غذا، رصد کنند. با این حال عوامل بسیاری بر ایمنی مواد غذایی تاثیر میگذارد که موجب هدر رفت مواد غذایی میشود.
جیاندی سلوشنز از یک رهیافت مبتنی بر اینترنت اشیا برای رصد دما و رطوبت استفاده میکند، با این فناوری مدیر میتواند به صورت زنده این عوامل را نظارت کرده تا ماندگاری غذا بهبود یابد و ایمنی محصول برای مصرفکننده افزایش پیدا کند.
این حسگرها میتواند دما را در فواصل زمانی قابل تنظیم، به مدیر گزارش دهد تا خطای انسانی به حداقل برسد و نظارت بیشتری بر ایمنی وکیفیت غذا بوجود آید. این حسگرها بدون سیم بوده و در زیرساختهای یخچالها نصب میشود و تنها با یک باتری تا دو سال کار میکند و قابلیت رصد دما بین منفی چهل تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد را داراست.
مارک پگولو، از مدیران بخش اینترنت اشیا شرکت سماتک میگوید: «دستگاههای LiRa و پروتوکل LoRaWAN برای استفاده در یخچالهای هوشمند ایدهآل است و قابلیت رصد دقیق و منظم دما را دارد. با اعمال مزایا این فناوری میتوان ایمنی را محصولات مواد غذایی موجود دریخچالها افزایش داد و مانع از هدر رفت آنها شد.»