پیشبینی موسسه نورثایست: رشد قابل توجه کنتورهای برق هوشمند در ۵۰ کشور جهان
نصب و راهاندازی کنتورهای برق هوشمند در ۵۰ کشور دارای بازارهای نوظهور، طی سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ رشد خواهد کرد و سرمایهگذاری نزدیک به ۲۸ میلیارد دلاری روی این کنتورها انجام خواهد شد. علاوهبر این، بیش از ۳۳ میلیارد دلار روی زیرساختهای شبکه برق هوشمند نظیر ذخیرهسازی و توزیع هوشمند سرمایهگذاری خواهد شد.
موسسه نورثایست (Northeast Group) گزارشی را به چاپ رسانده است که در آن به بررسی بازارهای نوظهور شبکه هوشمند در سال ۲۰۱۹ میپردازد. شبکههای برق هوشمند و کنتورهای هوشمند بخشی از فناوری اینترنت اشیاء هستند که به افزایش کارایی و مدیریت برق در کشورها کمک شایانی میکنند. براساس اطلاعات این گزارش، زیرساختهای شبکه هوشمند در سال ۲۰۱۹ رشد قابل توجهی خواهند داشت. این گزارش میگوید که طی ۵ سال آتی، ۵۰ کشور دارای بازار نوظهور ۲۶۹ میلیون کنتورهای برق هوشمند را به کار خواهند گرفت و زیرساخت کنتور پیشرفته را پیادهسازی خواهند کرد. سرمایهگذاری روی این کنتورها بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ در مجموع ۲۷.۸ میلیارد دلار خواهد بود. علاوهبر این، ۳۳.۱ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیز روی زیرساخت شبکه هوشمند در این بازه زمانی انجام خواهد شد که این سرمایهگذاری صرف مواردی نظیر توزیع و ذخیرهسازی خودکار و باتری میشود. در حال حاضر تقریبا نیمی از این ۵۰ کشور پروژههای گستردهای در بخش کنتور پیشرفته هوشمند را آغاز کردهاند یا برنامههای قریبالوقوعی برای این موضوع دارند.
موسسه نورثایست به شناسایی بازارهای درحال رشد در آمریکای لاتین، خاورمیانه، آفریقا، اروپای مرکزی و شرقی، جنوب آسیا و جنوب شرق آسیا میپردازد. در آغاز سال ۲۰۱۹، ۵۴.۷ میلیون کنتور هوشمند در این ۵۰ کشور نصب و راهاندازی شدهاست. این تعداد طی ۵ سال آتی، ۳۲۳.۵ میلیون رشد خواهد کرد. بیشترین تقاضا مربوط به کشورهای چین و هند بوده اما حتی با حذف این دو کشور، ۱۰۹ میلیون کنتور هوشمند در ۴۸ کشور باقیمانده طی ۵ سال آتی نصب و مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
استیو چاکریان، تحلیلگر ارشد تحقیقاتی در گروه نورثایست میگوید: «بازارهای نوظهور طی سالهای اخیر رشد داشتهاند. اکنون شرکتهای بزرگ در مالزی و مکزیک در حال انجام کار در این حوزه هستند. پیشبینی میشود که در عربستان سعودی و مصر مناقصه و مزایدههای بزرگی انجام شود و به کارگیری کنتورهای هوشمند در اروپای مرکزی و شرقی نیز با روند ثابتی ادامه پیدا کند.
این گزارش به تشریح روندهایی که بهطور گستردهتری در چشمانداز بازارهای نوظهور دیده میشود، میپردازد. این روندها شامل نرخ رشد تامینکنندگان مالی و فروشندگان، کمبودهای بالقوه زنجیره تامین که میتواند مانعی بر مسیر رشد بازار باشد، استقرار فروشندگان چینی در بازارهای جدید و کاهش مداوم هزینهها در همه بازارها، خواه در مناطق توسعهیافته و خواه در مناطق در حال توسعه است.